Ecclestone éjszakai futamot akar Bakuban - F1VILÁG.HU

Ecclestone éjszakai futamot akar Bakuban

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone azt reméli, 2017-ben már éjszakai versenyt rendezhetnek Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone azt reméli, 2017-ben már éjszakai versenyt rendezhetnek Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban.

A helyszín idén debütált az F1-es versenynaptárban, az ország történetének első királykategóriás versenyét pedig a Mercedes bajnoki éllovasa, Nico Rosberg nyerte meg.

Ecclestone elárulta, nagyon elégedett a szervezők munkájával, így amikor arról kérdezték, változtatna-e valamit a pályán 2017-re, az üzletember így felelt: „Nem igazán. Persze alaposan át kell gondolnunk, de nem hiszem, hogy kellene bármin is.”

„Egy kicsit jobban megnyithatnák az utcákat, és meg is fogják ezt tenni, az biztos. Az idei év nehéz volt, hiszen nem voltak tapasztalatait.”

„És szeretném, ha este 7 órakor rajtolna a verseny. Meg fogjuk nézni ennek a lehetőségét is, már dolgoznak rajta.”

„Maga a létesítmény szuper, nagyon-nagyon jó. Ha minden helyszínen ilyen erőfeszítéseket tennének, az fantasztikus volna. Hihetetlen munkát végeztek.”

„És maga a pálya is nagyon jó lett. Amikor lefektettük a nyomvonalat, egy-két dolgon változtathattunk volna, de én mindenképpen azt akartam, hogy az autók elhaladjanak a régi vár mellett.”

Ecclestone annak sem tulajdonított komolyabb jelentőséget, hogy a pénteki edzésnapon akadtak problémák a kerékvetőkkel.

„Ez egy prototípus, hiszen most volt az első verseny itt” – mondta erre reagálva a Forma-1 teljhatalmú ura.

Hirdetés

A versenypálya promóterei egyébként úgy számolnak, nagyjából 20 millió eurós extra költséggel járna, ha éjszakai versenyt rendeznének 2017-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!