Megosztás:

Ecclestone elismeri, túlárazta az F1-et

Ecclestone szerint a jelenlegi állapot nem tartható tovább.
Ecclestone szerint a jelenlegi állapot nem tartható tovább. © Bahrain GP

Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogainak volt birtokosa elismerte, hogy aránytalanul sok pénzt kért az új pályáktól azért cserébe, amit a sport nyújtani tudott az országok számára.

Az üzletember Bahreinben először jelent meg F1-es eseményen azóta, amióta a Liberty Media átvette tőle az irányítást. Ecclestone egyik interjújában elismerte, sara van abban, hogy túlárazták a Forma-1-et az új pályák esetében.

„Meggyőztem az embereket arról, hogy itt (valamint több másik helyen is) építsenek egy pályát, és ezért felelősnek érzem magam. Túl sokat kértünk tőlük ahhoz képest, amit nyújtani tudunk. Szóval amikor engem kérdeznek, megpróbálok segíteni – ennek nincs köze a Libertyhez.”

„Az én álláspontom az, hogy nem adtuk meg neki azt a show-t, amiért fizettek.”

Az Autosport.com megkérdezte Ecclestone-t, ez volt-e az oka annak, hogy a koreai, valamint az indiai pálya nem volt túl hosszú életű: „Valószínűleg. Az emberek nem tudják működtetni.”

„Az egyetlen dolog, ami jó lenne mindenkinek, ha sokkal kevesebbet kellene fizetniük a promótereknek. Kereskedelmi szempontból jó üzleteket kötöttem. Sok pénzt fizetnek, és a legtöbb közülük, ha nem mindegyik, nem keres semmit. Előbb vagy utóbb a helyszínek mögött álló kormányok azt fogják mondani, hogy ami elég, az elég, és elköszönnek.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A 14. legjobb idővel zárta a Bahreini Nagydíj pénteki edzésnapját a McLaren világbajnok...

Hozzászólások

( komment)