Ecclestone: Évekig tarthat a Mercedes-dominancia - F1VILÁG.HU

Ecclestone: Évekig tarthat a Mercedes-dominancia

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone attól tart, a Mercedes dominanciája még évekig eltarthat a száguldó cirkuszban.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone attól tart, a Mercedes dominanciája még évekig eltarthat a száguldó cirkuszban.

A német istálló főleg motorbeli fölényének köszönhetően könnyedén nyerte meg a világbajnokságot 2014-ben, és miután a szabályok az idei évre nem változnak jelentősen, a Mercedes jó eséllyel idén is dominál majd.

Bernie Ecclestone nem csinál titkot abból, szeretné, ha a jelenleg érvényben lévő motorformula mihamarabb megváltozna.

„Szeretném, ha változna a motorformula. Ha azt mondanák nekem, egy kívánságom lehet, akkor ez lenne az” – mondta a 84 esztendős üzletember a Sky Sports Newsnak.

„A Mercedes rendkívül jó munkát végzet ezekkel az erőforrásokkal, szóval mindenki lemaradt, és nem látom, hogy képesek a gyors felzárkózásra. Majd talán három év múlva. Mi viszont nem várhatunk három évet. Vagy két évet, vagy egyet.”

Ecclestone kifejtette, úgy érzi, Lewis Hamilton bombaformában tér vissza a versenypályára, és idén harmadik bajnoki címét is bezsebeli majd.

„Akár ő a favoritom, akár nem, szerintem ő fog nyerni” – mondta.

Egy kiskapunak köszönhetően a Forma-1 motorgyártói idén szezon közben is fejleszthetik majd erőforrásaikat – ezt megelőzően azonban a Mercedest némi kegyelemre kérték riválisai, a németek azonban hajthatatlanok voltak.

„Ez az egész üzlet a szabályok körül forog. Ha tehát változtathatnánk a szabályokon, megtennénk. De az összes csapat beleegyezése szükséges – márpedig ők nem mentek bele. Ha egy csapat Mercedes-motort használ, az utolsó dolog, amit szeretne, hogy változzanak a dolgok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!