Ecclestone GP2-es autókkal töltené fel a mezőnyt - F1VILÁG.HU

Ecclestone GP2-es autókkal töltené fel a mezőnyt

HIRDETÉS

GP2-es autókkal töltené fel a hiányos Forma-1-es mezőnyt Bernie Ecclestone – árulták el a kiscsapatok képviselői a minap.


GP2-es autókkal töltené fel a hiányos Forma-1-es mezőnyt Bernie Ecclestone – árulták el a kiscsapatok képviselői a minap.

Azt követően, hogy két csapat, a Caterham és a Marussia is csődöt jelentett az Amerikai Nagydíjat megelőzően, a Forma-1 kiscsapatai megoldást szeretnének a Forma-1 irányítóitól, anyagi helyzetük miatt ugyanis félő, hogy ők is hasonló sorsra jutnak.

Nemrég kiderült, Bernie Ecclestone, a Forma- 1teljhatalmú ura egy igencsak meglepő javaslattal állt elő: az üzletember a jelenlegi GP2-es versenyautók továbbfejlesztett változataival töltené fel a Forma-1-es mezőnyt, ezeket a versenygépeket pedig megvásárolhatnák a csapatok.Ebben az esetben pedig két különböző kategóriában indulnának a csapatok az F1-ben.

A Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley azt mondta, lehetőségként merült fel az ötlet, mely csupán azt erősítette meg, Ecclestone valóban azt szeretné, ha a kiscsapatok eltűnnének a Forma-1-ből.

„Van egy alternatíva, az ún. Super GP2. Az autó hasonló lenne, mint a jelenlegi GP2-es, csak a motorja tovább lenne fejlesztve” – mondta a szakember.

„Egyre inkább úgy tűnik, az az irány, hogy öt konstruktőr és öt partnercsapat legyen a Forma-1-ben, úgy látszik, a sportág tulajdonosai szerint ez a megfelelő megoldás.”

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn szerint ez aggasztó, mert Ecclestone és a jogtulajdonos CVC látszólag a kiscsapatok nélkül képzeli el a Forma-1 jövőjét.

„A javaslatokat látva azt kell hinnünk, hogy valami bizony napirenden van” –mondta Kaltenborn.

„Úgy fest, egyesek azt szeretnék, ha négy-öt név maradjon meg. Márpedig, ha felajánlják nekünk azt, hogy egyéves kasztnit vagy motort használjunk, ami lehet, hogy más specifikáció, vagy akár egy másik sorozatból való, akkor bizony azt kell hinnünk, hogy valami készülőben van.”

Hirdetés

„És mivel senki sem reagál erre, nem tudjuk, kinek az elképzelése ez.”

A Sauber csapatfőnöke hozzátette, a jelenlegi közhangulat miatt egész egyszerűen nehéz előrelépni a kérdésben.

„Ezek a dolgok egyik napról a másikra változnak. De így nem mehet tovább, mi így nem tudunk és nem is akarunk dolgozni. Minél több ilyen ötlet merül fel, annál inkább azt érezzük, hogy egyesek nem akarják, hogy itt legyünk, és talán a sportág egy nagyon másmilyen irányba változik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!