Ecclestone: Hamilton a Forma-1 megmentője! - F1VILÁG.HU

Ecclestone: Hamilton a Forma-1 megmentője!

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elmondta, hogy a sport megmentőjeként tekint Lewis Hamiltonra, aki gőzerővel száguld első világbajnoki címe felé.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elmondta, hogy a sport megmentőjeként tekint Lewis Hamiltonra, aki gőzerővel száguld első világbajnoki címe felé.

A huszonkét esztendős Hamilton szó szerint berobbant a Forma-1-be, és bajnokokat megszégyenítő vezetési tudásával minden esélye megvan arra, hogy a sport történetének legfiatalabb és egyben első újonc bajnokává avassák.

Lewis Hamilton friss levegőt és új életet hozott magával, ő lehet a sport megmentője” – mondta Ecclestone a Guardiannak adott nyilatkozatában.

“Régóta a sportban vagyok, már nem is emlékszem mióta, azonban még nem láttam hozzá hasonló csodabogarat. Elvesztettünk egy nagy hőst Michael Schumacher személyében, de kaptunk egy újat Lewis Hamiltonban.”

A brit versenyző, aki az idei évben már négy futamgyőzelmet aratott, és miután megszerezte a pole pozíciót a mai időmérő edzésen minden esélye megvan a holnapi győzelemre, tizenkét ponttal előzi meg csapattársát, Fernando Alonsót.

Hamilton már eddig is számos rekordot megdöntött: ő az első újonc, aki az első kilenc versenyén dobogóra állhatott, a legfiatalabb brit futamgyőztes, illetve az első versenyző, aki első tizenöt futamán több mint 100 pontot szerzett.

Ha megnyeri a hétvégi futamot, már a Kínai Nagydíjon a Forma-1 történetének legfiatalabb bajnokává avathatják, mely címet eddig csapattársa, Fernando Alonso birtokolta.

“Számomra egyértelmű, hogy Lewis a legmegfelelőbb ember arra, hogy világbajnok legyen. Félnék is, ha nem nyerne. Kimi Raikkönen csak keveset beszél, ezért nem is tett sokat a sportért, míg Fernando Alonso ugyan már két éve bajnok, de semmi hasznunk nincs belőle” – tette hozzá a 76 éves üzletember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!