Ecclestone is tudott az összeesküvésről - F1VILÁG.HU

Ecclestone is tudott az összeesküvésről

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone már hónapokkal a szexbotrány kirobbanása előtt figyelmeztette az FIA elnökét, Max Mosley-t, hogy bizonyos megbízók embereket fogadtak fel arra, hogy lejárassák az egész világ előtt.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone már hónapokkal a szexbotrány kirobbanása előtt figyelmeztette az FIA elnökét, Max Mosley-t, hogy bizonyos megbízók embereket fogadtak fel arra, hogy lejárassák az egész világ előtt.

A The Times c. napilapban megjelent újságcikk eloszlatott mindent kételyt, és rávilágított arra, hogy a híresztelésekkel ellentétben, Ecclestone keze biztosan nem volt benne a Mosley-t lejárató kampányban.

A Forma-1 impresszáriója ugyanis már hónapokkal a News of the World-ben megjelent botránycikk előtt figyelmeztette az elnököt, támadás készül ellene.

Dean Attew titkosszolgálati tanácsadó, aki korábban dolgozott Ecclestone-nak, és jó kapcsolatot ápol Mosley-val, megerősítette, hogy az év elején többekkel is kapcsolatba került, akik nem titkolták, hogy el akarják távolítani az elnököt jelenlegi pozíciójából.

“Kaptam egy hívást még januárban” – mondta Attew a The Times-nak adott interjújában. “Volt egy megbeszélésünk, ahol arról informáltak, hogy korlátlan költségvetés mellett kellene információkat gyűjteni Maxről, melyek alkalmasak lehetnek a nyilvános lejáratására és posztjáról való eltávolítására.”

“Azért kerestek meg engem, mert tudták, milyen a kapcsolatom Bernie-vel, de azt nem tudták, hogy miként állok Maxhez. Azon okból kifolyólag kerestek meg, hogy megtudják, mennyire vagyok hűséges Maxhez, és vannak-e a birtokomban számukra értékes információk.”

“Később visszatértek, és közölték velem, hogy egyelőre nincs szükség az intézkedésre, és itt le is zárult a dolog” – mondta a hírszerzésre szakosodott szakértő, aki azonnal tájékoztatta az ügyről Ecclestone-t, aki figyelmeztette Mosley-t az összeesküvésről.

“Leültem Bernie-vel és felvázoltam neki, hogy mit hallottam. Bernie aztán figyelmeztette Mosley-t, ezt onnan tudom, mert később ő maga mondta nekem. Komolyan kellett volna vennie a figyelmeztetést, de ő nem tette, és nem ismerte fel, mennyire sebezhető.”

“Nem is értem, miért nem vette komolyan ezt az egyértelmű, bizonyított fenyegetést, főleg egy olyan embertől, aki a legjobbat akarja neki. Megkérdeztem Bernie-től, hogy találhatnak-e valamit Max körül, ám ő azt felelte, hogy biztosan nem, hiszen ő a megtestesült Mr. Boring (Mr. Unalmas).”

“Bár egyesek azt gondolják, hogy Bernie is benne volt a dologban, én ezt elképzelhetetlennek tartom. Már a kezdetektől fogva azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk, ki állhat az ügy hátterében.”

Hirdetés

“Mikor aztán megláttuk a News of the World vezércikkét, mindketten le voltunk döbbenve” – tette hozzá Attew.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!