Ecclestone: Jövőre véget érhet a Vettel-dominancia

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone szerint az új motoréra érkezésével véget érhet a Red Bull Racing dominanciája a száguldó cirkuszban.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone szerint az új motoréra érkezésével véget érhet a Red Bull Racing dominanciája a száguldó cirkuszban.

Az osztrák gárda már évek óta veretlen a Forma-1-ben, Sebastian Vettel pedig óriási léptekkel halad sorozatban negyedik világbajnoki címe felé.

2014-re azonban jelentősen módosulnak a technikai szabályok az autósportok csúcsosztályában, az új, 1,6 literes V6-os turbómotorok érkezésével pedig az erőviszonyok is jelentősen megváltozhatnak.

„Teljesen új autók, motorok és szabályok lesznek. Ez pedig esélyt adhat a Ferrarinak és a Mercedesnek ahhoz, hogy felzárkózzanak Vettelre” – mondta Bernie Ecclestone a Bild című német lapnak.

Nem mindenki gondolja persze így: a Lotus pályaműveletekért felelős igazgatója, Alan Permane óva intette Fernando Alonsót attól, hogy hiú ábrándokat kergessen a 2014-es bajnokság kapcsán. A szakember szerint nem fognak olyan jelentősen változni az erőviszonyok ahhoz, hogy a Red Bull elveszítse domináns pozícióját a Forma-1-ben.

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek