Ecclestone limitálná a futamok számát az F1-ben - F1VILÁG.HU

Ecclestone limitálná a futamok számát az F1-ben

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elhintette, hogy limitálni szeretné a futamok számát, mert úgy érzi, tizennyolc versenynél többet nem érdemes rendezni egy évben.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elhintette, hogy limitálni szeretné a futamok számát, mert úgy érzi, tizennyolc versenynél többet nem érdemes rendezni egy évben.

A brit üzletember az Auto Motor und Sportnak adott exkluzív interjújában elmondta, annak ellenére sem szeretné drasztikusan növelni a futamok számát, hogy a közeljövőben egyre több új ország kerül majd be a Forma-1-be.

“A csapatok dolga ezen agyalni. Senki nem fogja finanszírozni nekik az utazásokat. Természetesen nem szeretnénk 36 versenyt egy évben, mint ahogy az a NASCAR-ban van. Talán tizennyolc futam lenne a megfelelő, és elfogadható mennyiség” – mondta Ecclestone.

A Forma-1-es versenynaptár összetétele folyamatosan változni fog a következő években. Jövőre két új helyszínen rendeznek versenyt, egyet Szingapúrban, egyet pedig Valenciában. Egy évvel később már Abu Dhabiba is ellátogat a mezőny, míg 2010-ben érkezik a Dél-Afrikai- és az Indiai Nagydíj, ezzel megnyitva az ázsiai piacot az autógyártók előtt.

Az európai futamok egyre inkább veszélyben vannak a Forma-1-ben, amit Ecclestone is megerősített. A Brit-, és a Francia Nagydíj jövője igen bizonytalan, és lesznek olyan országok is, melyek felváltva rendezhetnek versenyeket.

Ecclestone elhintette, olyan országok felé terelik a Forma-1-et, ahova a sportban jelenlévő autógyártók egyelőre még nem törtek be.

“Oda megyünk, ahol piaca van az autógyártóknak, és ahol el tudják adni termékeiket a jövőben. A Forma-1 egy igazi autó show. Indiában, Oroszországban, és Koreában is fogunk versenyezni” – folytatta a brit üzletember, aki magyarázatot adott arra is, miért került ki a jövő évi versenynaptárból az Amerikai Nagydíj.

“Amerika olyan nagy, mint Európa. Hogy ugyanakkora sikert érjünk el, mint az öreg kontinensen, ahhoz legalább nyolc versenyt kellene rendeznünk egy évben az Államokban. Egy futam nagyon kevés ahhoz, hogy népszerűvé tegyük a Forma-1-et az USA-ban” – tette hozzá Ecclestone.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!