Ecclestone: Meg fogjuk menteni a Brit Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Ecclestone: Meg fogjuk menteni a Brit Nagydíjat

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elárulta, mindent megtesz azért, hogy Nagy-Britannia a jövőben ne veszítse el Forma-1-es versenyét.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elárulta, mindent megtesz azért, hogy Nagy-Britannia a jövőben ne veszítse el Forma-1-es versenyét.

Az elmúlt héten kaptak szárnyra azok a hírek, melyek szerint könnyen lehet, hogy él szerződésbontási jogával a Forma-1-es Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone, és előfordulhat, hogy egy ideig a 2019-es verseny lesz az utolsó verseny Angliában.

A versenypálya és Bernie Ecclestone közti szerződést még 2009-ben írták alá a felek, a megállapodás pedig 17 évre szól. Miután azonban évente 5 százalékkal emelkednek a jogdíjak, a silverstone-i pálya tulajdonosainak egyáltalán nincs könnyű dolga.

Az aláírt kontraktusban egy záradék lehetővé teszi, hogy 2019 végén, tehát 10 év után felbontsák a megállapodást. A versenypálya tulajdonosa, a British Racing Driver’s Club (BRDC) pedig azt fontolgatja, hogy él ezzel a lehetőséggel.

Bernie Ecclestone, a FOM elnöke azonban leszögezte, meg fogják menteni a Brit Nagydíjat.

„Nem akarjuk elveszíteni a versenyt, és nem is fogjuk elveszíteni az angliai Forma-1-et!” – szögezte le a 86 esztendős üzletember.

„Nem hagyjuk cserben őket. Talán lesz egy év szünet, de alapvetően minden rendben lesz. Látnunk kell pontosan, hogy mi történik, és mik a problémák. Azt mondják, pénzt veszítenek, de az emberek nem értik, miért. A hely tömve van, más országokban nincs ekkora tömeg, még sincsenek ilyen jellegű gondok.”

„Az is sajnálatos, hogy a kormányunk nem segít egy kicsit, hiszen a Brit Nagydíj jó Angliának – remek üzlet, nagyszerű mindenki számára.”

Ecclstone hozzátette, nem az a silverstone-i pálya legfőbb problémája, hogy a Formula One Management túl sok pénzt kér a versenyrendezésért cserébe.

Hirdetés

„Nem arról van szó, hogy ez jó a FOM-nak, mert mehetnénk bárhová. Nincs jelentősége. Nem kell bankot robbantanunk ezzel a futammal, és nem is tesszük, mert ez a legolcsóbb versenyünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!