Verstappen vs. Ocon

Ecclestone: Még nincs jövő évi versenynaptár

Bernie Ecclestone meglepte a csapatvezetőket azzal, hogy kijelentette, nem tud a végleges jövő évi versenynaptárról, jóllehet alig pár nappal ezelőtt jelent meg a hír, hogy 21 verseny lesz 2014-ben.


Bernie Ecclestone meglepte a csapatvezetőket azzal, hogy kijelentette, nem tud a végleges jövő évi versenynaptárról, jóllehet alig pár nappal ezelőtt jelent meg a hír, hogy 21 verseny lesz 2014-ben.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató brit üzletember kijelentette, hogy a FOM által kiadott versenynaptár – amely már tartalmazza az Osztrák-, az Orosz- és a Mexikói Nagydíjat – még egyáltalán nem végleges.

„Azt mondom, hogy még előzetes naptár sincsen. A naptárat még nem adtuk ki, még dolgozunk rajta, így nem tudom, hogy kinek lehet meg” – mondta Ecclestone a Reuters-nek adott interjújában Monzában.

Mindez azt is jelenti, hogy New Jersey még reménykedhet, különösen azután, hogy Ecclestone elmondta, hogy a múlt héten még beszélt a szervezőkkel, akik továbbra is keményen dolgoznak azon, hogy megvalósulhasson a verseny már a jövő évben.

„A naptár, ami a csapatokhoz került Monzában még csak egy előzetes naptár” – mondta Nick Craw, az Amerikai Automobil Szövetség elnöke. „Több versenyt tartalmaz, mint ami lesz jövőre, és olyan helyszínekre is ellátogathat a mezőny jövőre, amik egyelőre nincsenek benne.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whithars például támogatná a második amerikai futam létrejöttét, hiszen véleménye szerint az népszerű lenne a csapatok és a szponzorok körében egyaránt.

A Motorsport Világtanács, mely jóváhagyja majd a versenyaptárt, szeptember 27-én ül össze Horvátországban. A végleges versenynaptár nyilvánosságra hozására azonban minden bizonnyal a szezon végéig várnunk kell.”

 

Kapcsolódó cikkek

Véglegesítették a 2019-es F1-es versenynaptárat

Véglegesítette a 2019-es Forma-1-es versenynaptárat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). A szezon Ausztráliában veszi kezdetét március 17-én, és december 1-jén zárul Abu Dhabiban. A jövő

A Ferrari többet tett Räikkönenért, mint Vettelért?

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone azt mondja, véleménye szerint a Ferrari idén nem adott meg minden támogatást Sebastian Vettelnek, a németnek ezért sem volt esélye Lewis Hamiltonnal szemben.

A 2019-es F1-es versenynaptár

Alig lett vége az ideinek, sokan már számolják a napokat a 2019-es F1-es szezonig, a Magyar Nagydíjat augusztus 2-4. között rendezik.

Az FIA elfogadta a 2019-es F1-es versenynaptárat

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) pénteki ülésén jóváhagyta a 2019-es Forma-1-es idényre tervezett versenynaptárat. A sorozat 21 versenyből áll jövőre.

Friss hírek