Ecclestone megnyugtatta az FIA-t - F1VILÁG.HU

Ecclestone megnyugtatta az FIA-t

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone levelet írt az FIA tagjainak, melyben megnyugtatta őket, hogy nincs alapjuk a rivális széria útjára indításáról szóló híreszteléseknek.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone levelet írt az FIA tagjainak, melyben megnyugtatta őket, hogy nincs alapjuk a rivális széria útjára indításáról szóló híreszteléseknek.

A csapatok vezetői az elmúlt hétvégén megtrendezett Kanadai Nagydíjon már megkezdték a tárgyalásokat az új Concorde Egyezményről, ám olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint felmerült a megbeszélésen, hogy útjára indítják a rivális szériát, ha nem tudnak megegyezni a részletekről az FIA-val.

“Igazából nem hajszolom a rivális szériát, de ez is egy lehetőség, akár saját exkluzív televíziós szerződéseket is köthetnének, vagy bármi hasonló” – mondta Ecclestone a Sunday Express-nek még a hétvégén.

A Forma-1 impresszáriója azonban levelet intézett az FIA tagjainak, melyben tisztázta a saját és a csapatok helyzetét az ügyben.

“A Formula One Management, a csapatok, és a Forma-1 promotereinek álláspontja teljesen egyszerű” – írta levelében Ecclestone. “Egy olyan Concorde Egyezményt szeretnének aláírni, amely ugyanolyan felépítésű, mint a korábbi szerződés, amely sikeres volt az elmúlt 25 évben, és segített stabilizálni a technikai-, és sportszabályzatot. Továbbra is azt szeretnénk, ha az FIA szabályozná a sportot, és a FOM lenne felelős a Forma-1 kereskedelmi részéért.”

Ecclestone azt is elmondta, hogy Mosley szexbotránya óta semmi nem változott az FIA-n belül, jóllehet több nagyvállalat is felszólította az elnököt, mondjon le tisztségéről.

“Ami az FIA elnökét illeti, nem lesz változás ezen a téren” – folytatta a brit üzletember. “Bár több nagyvállalat és szponzoraik is lemondásra szólították fel az elnököt a privát életéről kiszivárgott tények miatt, ez csakis az ő véleményük. Mivel nem tagjai az FIA-nak, szavazati joguk sincsen.”

“Ami engem illet, Max negyven éve a barátom, és bízom benne, hogy még mindig az. Rengeteget tett az FIA-ért, és ezért tisztelnünk kell őt” – tette hozzá Ecclestone.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!