Ecclestone: A Mercedes jobban örülne Hamilton vb-címének - F1VILÁG.HU

Ecclestone: A Mercedes jobban örülne Hamilton vb-címének

HIRDETÉS
Bahrain Grand Prix Race

Bernie Ecclestone úgy gondolja, az idei világbajnok Lewis Hamilton lesz a Forma-1-ben – a brit kifejtette, miért annyira biztos ebben.

Habár a szezon első három versenyhétvégéje alapján úgy tűnik, a Ferrari felzárkózott idén a Mercedesre, Bernie Ecclestone biztos benne, hogy Lewis Hamilton idén legyőzhetetlen lesz. A Forma-1 kereskedelmi jogainak volt birtokosa úgy gondolja, a Mercedes istállónál is jobban örülnének, ha Valtteri Bottasszal szemben a brit nyerne.

„Bajnok lesz” – nyilatkozta Ecclestone Hamiltonról. „Örülnék, ha Vettel nyerne, mert nagyon jó barátom, de másképp fog alakulni. Lewis Hamilton nagyon-nagyon tehetséges, most pedig még inkább lelkesnek tűnik, jobban élvezi az egészet itt.”

„Az elmúlt években azt gondolta, hogy a csapat nem támogatja, mert egy német versenyző volt egy német csapatnál” – utalt Ecclestone Nico Rosbergre, aki azonban a tavalyi év végén visszavonult a Forma-1-ből. „Ez természetesen hülyeség, de most ezek a gondolatok is elmúltak. Ezért most kisebb a nyomás.”

Ecclestone hozzátette, azt nem tudja, hogy Valtteri Bottas ellenfele lehet-e Hamiltonnak a világbajnoki címért folytatott küzdelemben.

„Azt gondolom viszont, hogy a csapat jobban örülne, ha Hamilton lenne a bajnok – egyszerűen csak azért, amit a tavalyi évben átélt” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!