Ecclestone nem enged a milliókból, bajban Monza - F1VILÁG.HU

Ecclestone nem enged a milliókból, bajban Monza

HIRDETÉS

Nem számít pozitív előrelépésekre Monza Forma-1-es jövőjével kapcsolatban a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone.


Nem számít pozitív előrelépésekre Monza Forma-1-es jövőjével kapcsolatban a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone.

A legendás olasz versenypálya sorsa továbbra is bizonytalan, miután több mint két éve nem tudnak megállapodni a felek a folytatásról – Monza jelenleg érvényben lévő szerződése a 2016-os Olasz Nagydíj után jár le.

Az AUTOSPORT című angol szaklap értesülései szerint 10 millió eurón vitáznak az érintettek, Ecclestone ugyanis évi 25 millió eurót kér a versenyért cserébe a felajánlott 15 millió helyett.

„Két és fél éve megy a huzavona, rajtuk áll, hogy meggondolják-e magukat” – nyilatkozta Bernie Ecclestone, aki leszögezte, nem kér többet az olaszoktól, mint a többi európai versenyhelyszíntől.

„A lényeg, hogy van valami, amit eladunk, nekik pedig el kell dönteniük, hogy megveszik-e, vagy sem. Ugyanannyit kérünk érte, mint a többi európai résztvevőtől.”

„Ez nem kéne, hogy probléma legyen, de nekik nem sikerült megoldaniuk a dolgot, ennek feltehetően sok oka van.”

Amikor a 84 esztendős üzletembert arról kérdezték, valószínűtlen-e a megállapodás közte, illetve a versenyrendezők között, így felelt: „Jelen pillanatban azt mondanám, hogy igen – legalábbis arra a tényre alapozva, hogy nem akarnak fizetni.”

„Egy remek szerződésük volt eddig, amit még évekkel korábban kötöttünk, és szeretnék is folytatni, de ez talán nem megfelelő bizonyos embereknek.”

Monza

Hirdetés

Matteo Renzi olasz miniszterelnök a héten egyébként nyilatkozott az Olasz Nagydíjjal kapcsolatban, egy meglehetősen sarkalatos véleményt fogalmazott meg: „Hagyják békén Monzát! Ezt fogjuk mondani Ecclestone-nak! A Forma-1 nem nemcsak a pénzről szól, hanem a történelemről is.”

Monza 1950 óta jelen van az F1-es versenynaptárban – mindössze egyszer hiányzott, 1980-ban, amikor az Olasz Nagydíjat Imolában rendezték meg.

Ecclestone elárulta, természetesen ő is sajnálná, ha a Forma-1 elköszönne Olaszországtól.

„Igen, természetesen. A gond az, hogy két és fél éve kötöttünk egy megállapodást, kezet ráztunk és mindenki azt hajtogatta, hogy minden csodálatos, minden rendben, a hónap későbbi felében pedig érkezik majd a szerződés – de semmi sem történt.”

„Most pedig várnunk kell, és majd kiderül, mi lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!