Verstappen vs. Ocon

Ecclestone: Nincs hatalmam lefújni a versenyt

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone nem aggódik a biztonság miatt Bahreinben, jóllehet a Force India úgy döntött, kihagyja a péntek délutáni szabadedzést, ugyanis el akarta kerülni, hogy emberei sötétedés után hagyják el a pályát.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone nem aggódik a biztonság miatt Bahreinben, jóllehet a Force India úgy döntött, kihagyja a péntek délutáni szabadedzést, ugyanis el akarta kerülni, hogy emberei sötétedés után hagyják el a pályát.

A Force India mellett a Sauber emberei is szemtanúi voltak utcai harcoknak Bahreinben, ők maszkosokat láttak az utcán csütörtök este, miközben éppen szállodájuk felé utaztak.

Ecclestone azonban mindezek ellenére nem aggódik, és azt is elmondta, hogy neki nincsen ráhatása arra, hogy megrendezik-e a versenyt a hétvégén.

„Nem fújhatom le a versenyt, ehhez nincs elég hatalmam” – mondta a brit üzletember. „Itt vagyunk, szerződésünk van, hogy itt legyünk. A nemzeti sportszövetség kérheti az FIA-t, hogy fújja le a versenyt, de egyelőre ennek semmi nyoma nincsen.”

Ecclestone egyébként nem érti a Force India aggodalmát a biztonság miatt és elmondta, hogy személyesen ajánlotta fel a csapatnak, hogy együtt hagyja el velük a pályát és tér vissza a szállodába, amennyiben erre igényt tartanak a biztonság garantálása érdekében.

„Kérdeztük és mondtuk nekik, hogy kaphatnak biztonsági kíséretet, ha arra igényt tartanak” – folytatta. „Nem tudom, hogy kiszemelték-e őket valami miatt, nem tudom és remélem, hogy nem ez a helyzet, hiszen egyik másik csapatnak sem voltak ilyen problémái.”

„Talán van valami üzenetük és emiatt támadások célpontjai, de ezek csak feltételezések.”

Egy brazil újságíró szintén beszámolt arról, hogy tüntetéseket látott a pálya és Manama közötti főútvonalon csütörtök este, ahol a helyi rendőrség könnygázzal próbálta meg feloszlatni a tömeget.

Ecclestone szerint éppen a média kelt pánikot azzal, hogy felnagyítja a dolgokat.

„Ti srácok ezt szeretitek” – mondta az újságíróknak szegezve. „Amire most szükségünk lenne, egy földrengés, vagy valami más, amiről lehetne írni.”

„Úgy gondolom, hogy srácok ti sztorikat akartok, és ez egy jó sztori. És ha semmi nincsen, akkor felnagyíttok dolgokat, mint mindig. Szóval semmi nem változott.”

 

Kapcsolódó cikkek

Íme a Pirelli első 2019-es gumiválasztásai

Nyilvánosságra hozta a 2019-es Forma-1-es idény első versenyeire szánt gumiválasztásait a száguldó cirkusz abroncsszállítója, a Pirelli. Az olasz gyártó a következő idényre leegyszerűsíti abroncsainak elnevezését:

A Ferrari többet tett Räikkönenért, mint Vettelért?

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone azt mondja, véleménye szerint a Ferrari idén nem adott meg minden támogatást Sebastian Vettelnek, a németnek ezért sem volt esélye Lewis Hamiltonnal szemben.

Ricciardo: Verstappen „túl mohó” volt

Daniel Ricciardo szerint „túl mohó” volt csapattársa, Max Verstappen a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon, és kiszorította a pályáról Lewis Hamiltont – ennek ellenére a holland

Friss hírek