Ecclestone reagált: Tényleg visszavásárolja a Forma-1-et?

Fotó: Bahrain GP
Bernie Ecclestone (GBR) and Britta Roeske (AUT) at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Race, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Sunday 8 April 2018.
Nemrégiben merült fel pletykaként, hogy a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media máris megválna a száguldó cirkusztól – lehetséges vevőként pedig Bernie Ecclestone-t említették. Most megszólalt az F1 egykori teljhatalmú ura is.

A 88 esztendős üzletember a Corriere della Sera című lapnak beszélt a felmerült szóbeszédekről.

Ecclestone elárulta, nem tervezi a Forma-1 visszavásárlását.

„Hiba lenne visszatérni – még akkor is, ha esélyem lenne rá” – fogalmazott az üzletember. „Miért kellene megpróbálnom leváltani a Liberty-t?”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner mindenesetre azt mondja, jobban örülne annak, ha Ecclestone-nal kellene lezavarnia az új Concorde-egyezménnyel kapcsolatos tárgyalásokat Chase Carey és a Liberty Media helyett.

Bár a TV-s nézettség az elmúlt időszakban ismét visszaesett, Ecclestone szerint ez megváltozhat idén.

„Igen, amennyiben javul a versenyzés minősége. Az elmúlt pár idényben előre tudni lehetett, hogy Hamilton nyer. Hogyan lehetne így eladni egy terméket?”

Az üzletember reméli, a Ferrarinak idén végre sikerül legyűrnie a Mercedest.

„Már tavaly is nyerniük kellett volna, megvolt hozzá a megfelelő autójuk – de Sergio Marchionne halála nagy űrt hagyott a csapatnál. Még Sebastian [Vettel] is elveszettnek tűnt. Nem volt megelégedve a csapat irányításával és olyan hibákat követett el, amilyeneket más körülmények között nem csinált volna.”

Ennek ellenére Ecclestone azt mondja, a 2019-es bajnokságnak is „Hamilton vág neki favoritként”.

A 88 esztendős üzletembert megkérdezték Fernando Alonso F1-ből való távozásáról is, amire meglepő választ adott: „Óriási veszteség. De talán visszatér a Ferrarihoz 2020-ban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!