Megosztás:

Ecclestone reméli, odacsap idén a Ferrari

A Ferrari meggyőzően szerepelt a teszteken - kérdés, hogy ez mire lesz elég.
A Ferrari meggyőzően szerepelt a teszteken - kérdés, hogy ez mire lesz elég. © Pirelli

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone azt reméli, a Ferrari csapata 2016-ban harcba szállhat a Mercedes ellen a világbajnoki címért zajló küzdelemben.

Az elmúlt két év a Mercedes egyeduralmáról szólt, a német istálló úgy az egyéni, mint a konstruktőri vb-címet behúzta 2014-ben és 2015-ben, a 38 versenyből pedig 32-t nyert meg.

Az elmúlt idényben a Ferrarinak ugyan sikerült közelebb kerülnie, ám ahhoz, hogy megszorongassák a Mercedest a bajnokságban, nem voltak elég versenyképesek.

Ecclestone azt reméli, idén fordul a kocka, is a patinás olasz istálló visszahozza az izgalmakat a Forma-1-be.

„A lényeg nagyon egyszerű. Remélem, hogy a Ferrari visszakerül oda, ahol lennie kell – magyarán, hogy a világbajnoki címért harcol majd. És ugyanezt elmondhatom a Red Bullt illetően is” – mondta a 85 éves üzletember.

„De rengeteg mindenen múlik, hogy miképp teljesít a Ferrari. Ha nem mutatják meg, hogy képesek megnyerni a bajnokságot , sajnos, vagy nem sajnos – attól függ, ki kivel van –, azt látjuk majd, hogy a Mercedes ismét dominál.”

„Talán Nico [Rosberg] a tavaly év végi három győzelem után továbbra is formában lesz. Talán nagyobb lett az önbizalmat – majd meglátjuk.”

„Ha a két Mercedeses harcolni fog egymással, már az is jó lesz.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A 2017-es autóktól tette függővé pályafutásának folytatását a Forma-1 kétszeres világbajnoka,...

Hozzászólások

( komment)