Ecclestone szerint sz*r az új időmérő - F1VILÁG.HU

Ecclestone szerint sz*r az új időmérő

HIRDETÉS

Egyértelműen kudarcot vallott az idén bevezetett új időmérő-formátummal a Forma-1 – ezt mondta a száguldó cirkusz kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone, aki szerint már a második hétvégére változtatni kell a rendszeren.


Egyértelműen kudarcot vallott az idén bevezetett új időmérő-formátummal a Forma-1 – ezt mondta a száguldó cirkusz kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone, aki szerint már a második hétvégére változtatni kell a rendszeren.

„Néztem az időmérőt, de őszintén szólva már kezdettől fogva nem lelkesedtem érte” – mondta a 85 éves üzletember.

„Elég sz*r volt. De hát ez van, amíg nem változtatunk rajta. Az egyetlen lényege ennek az új formátumnak, hogy a gyors srácok is elveszíthetik a fonalat, egy kicsit összekuszálhatják a dolgokat, ami összekeverheti a rajtrácsot – mi ezt akartuk.”

„De csak annyi történt, hogy a Mercedesek nagyon-nagyon jók voltak.”

Ecclestone hozzátette, biztos benne, hogy már az április eleji Bahreini Nagydíjra változik a rendszer, de nem gondolja azt, hogy egyszerűen vissza kellene térni a korábbi szisztémához.

„Ha visszatérünk a régi rendszerhez, elmondom, mi fog történni: a Mercedes első és második lesz. Ilyen egyszerű. És én nem akarom azt látni, hogy önök vagy én meg tudjuk jósolni a rajtrácsot, vagy azt, hogy miképp alakul majd a futam.”

„Most mindenünket feltehetnénk arra, hogy [Lewis] Hamilton nyer. És a közönség nem ezt akarja. Rajongóként a versenyre utazva az embereknek arról kellene beszélgetniük, hogy Hamiltonnak nyomnia kell-e, hogy a Ferrari elég gyors-e, vagy, hogy valaki másnak van-e esélye – de ezt már nem tudják megtenni. És ez a probléma.”

ECCLESTONE BÜNTETNÉ A LEGGYORSABBAKAT

Hirdetés

Az üzletember hozzátette, továbbra is kitart azon javaslata mellett, hogy a túl gyors versenyzőket időbüntetéssel kellene sújtani – ő tehát egy egyfajta hendikep-rendszer bevezetését szorgalmazza.

„Az én ötletem igencsak egyszerű volt – hagyjuk békén az időmérőt. Jó volt az elmúlt 60 évben is, és jó annak a srácnak, aki több pole-t akar szerezni mindenki másnál. Én azt szerettem volna, ha fogjuk az utolsó futam eredményét, és a verseny győztesének időmérős idejéhez hozzáadunk néhány másodpercet, vagy néhány tizedmásodpercet.”

„Így a pole-t megszerző versenyző a hatodik vagy hetedik helyet kapná csak meg a rajtrácson, és máris kicsit összekuszálódna a sorrend, és legalább a futam feléig izgalmas lenne a küzdelem. A pole-t megszerzőnek természetesen így is jó esélye lenne a győzelemre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ecclestone szerint sz*r az új időmérő
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!