Ecclestone: Szingapúr már nem akar F1-es versenyt - F1VILÁG.HU

Ecclestone: Szingapúr már nem akar F1-es versenyt

HIRDETÉS

Könnyen lehet, hogy a jövő évi lesz az utolsó Forma-1-es Szingapúri Nagydíj, Bernie Ecclestone ugyanis elárulta, a verseny szervezői nem kívánják meghosszabbítani 2017-ben lejáró kontraktusukat.


Könnyen lehet, hogy a jövő évi lesz az utolsó Forma-1-es Szingapúri Nagydíj, Bernie Ecclestone ugyanis elárulta, a verseny szervezői nem kívánják meghosszabbítani 2017-ben lejáró kontraktusukat.

Az éjszakai verseny jövőjével kapcsolatban már hónapok óta spekulálnak, az Auto Motor und Sport című német szaklapnak adott interjújában pedig Ecclestone elárulta, ezek a szóbeszédek egyáltalán nem megalapozatlanok, a verseny szervezői ugyanis úgy tűnik, lemondanak a Forma-1-es versenyről.

Az üzletember beszélt arról is, az sem lepné meg, ha a jelenlegi gyártók közül valamelyik fogná magát, és a következő években kivonulna a sportból.

„Megeshet, hogy a Mercedes és a Ferrari kivonul. De ha a versenyek jobbá válnak, ez nem is lenne olyan szörnyű. Egyébként is számítanunk kell arra, hogy a gyártók elhagynak bennünket” – mondta Ecclestone.

„A Mercedes akkor vonul ki, amikor a legmegfelelőbbnek találja az időzítést, és ez előfordult már korábban is, elég csak a Hondára, a BMW-re vagy a Toyotára gondolni. Leléptek, amikor a Forma-1 elvégezte a dolgát számukra. Nincs hála.”

„Ugyanez igaz a szervezőkre is. Nézzék csak meg, mit értünk el Szingapúrban! Igen, a verseny rengeteg pénzébe került az országnak, ugyanakkor mi is rengeteg pénzt hoztunk nekik. Szingapúr hirtelen nem csak egy repülőtér lett, ahová, vagy ahonnan el lehet utazni. Most úgy érzik, elérték céljaikat, és nem akarnak már versenyt rendezni.”

Nemcsak a Szingapúri Nagydíj jövője vált egyébként kérdésessé: Ecclestone egy korábbi interjúban kifejtette, a németországi és a brazíliai verseny is bajban lehet.

Amikor az üzletembert arról kérdezték, mi a helyzet azokkal a helyszínekkel, melyek még csak „ceruzával” szerepelnek a jövő évi naptárban, így válaszolt: „Mindent megteszünk azért, hogy megtartsuk Kanadát. Brazíliával ugyanezt próbáljuk elérni, még ha nehéz is az ügy. Ami Hockenheimet illeti, nem tudjuk támogatni a németországi versenyt, ha nem tesszük meg ugyanezt a többi európai versennyel is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!