Ecclestone trükkje a 21 futamos versenynaptár

Könnyen elképzelhető, hogy csak trükközni akar a 21 futamos versenynaptárral a Forma-1 kereskedelmi jogait irányító Bernie Ecclestone.


Könnyen elképzelhető, hogy csak trükközni akar a 21 futamos versenynaptárral a Forma-1 kereskedelmi jogait irányító Bernie Ecclestone.

Ahogyan arról szerdán az F1Világ.hu is beszámolt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) dohai ülésén elfogadta a 21 futamos versenynaptárat 2015-re – eszerint pedig a száguldó cirkusz jövő májusban visszatér Koreába.

Mindez azért is meglepő, mert Ecclestone alig egy hónapja még úgy fogalmazott, esze ágában sincs visszavinni a futamot oda, ráadásul egy magát megnevezni nem kívánó szervező az AFP hírügynökségnek azt mondta, a verseny elveszítette a helyi támogatást, ráadásul a 84 esztendős üzletemberrel is eredménytelen tárgyalásokat folytattak.

Éppen ezért felütötte a fejét a pletyka, mely szerint a 21 futamos naptárral Ecclestone csak trükközni akar, 2015-ben ugyanis még szigorúbb motorszabályok lépnek életbe a Forma-1-ben: idén még öt V6-os erőforrást használhattak a verseny egy szezonon belül, jövőre azonban ez már csak négyre korlátozódik.

A szabályok azonban kimondják, ez arra az esetre értendő, ha a versenynaptár nem tartalmaz több futamot húsznál.

A szabálykönyv ráadásul úgy fogalmaz, a négymotoros szabály akkor lép érvénybe, „ha a versenyhétvégék száma – az eredeti tervek szerint – meghaladja a 20-at.”

Ez alapján pedig teljesen mindegy, hogy végül lesz-e verseny Koreában, vagy sem, mivel a terv az, hogy 20 versenyt rendeznek 2015-ben, jövőre ugyancsak öt erőforrást használhatnak el a versenyzők egy idényen belül.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!