Ecclestone újabb két versenyhelyszínt nevezett meg - F1VILÁG.HU

Ecclestone újabb két versenyhelyszínt nevezett meg

HIRDETÉS

Bernie Ecclestone megerősítette, hogy nagy örömére szolgálna, ha már a közeljövőben versenyt rendezhetne Dél-Afrika, és Oroszország a Forma-1-ben.


Bernie Ecclestone megerősítette, hogy nagy örömére szolgálna, ha már a közeljövőben versenyt rendezhetne Dél-Afrika, és Oroszország a Forma-1-ben.

A sportág kereskedelmi jogait igazgató brit üzletember minden erejével azon dolgozik, hogy új piacokra törjön be a Forma-1-gyel, és céljai között szerepel, hogy az idei futball világbajnokságnak is helyet adó Dél-Afrikába vigye a mezőnyt a jövőben.

„Abszolút igaz, egy újabb kontinens, ahol jelen kellene lennünk” – mondta Ecclestone, utalva arra, hogy a futball világbajnokság sikeres megrendezése után a Forma-1-nek is helye lenne az afrikai kontinensen.

„Fantasztikus lenne, ha az egész világot lefednénk, de Oroszország most még fontosabb. Afrika ugyanis korlátozott üzleti szempontból azoknak az embereknek, akik jelen vannak a Forma-1-ben, míg Oroszország abszolút nyitott.”

„Azonban majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Már régóta tárgyalunk a dél-afrikaiakkal egy futam megrendezéséről. Az esélyek megvannak, minden azon múlik, hogy sikerül-e összehoznunk a megfelelő helyszínt.”

„A Fokvárosban lévő emberekkel is tárgyalásban állunk, van egy-két helyszín, ahol meg lehetne rendezni egy versenyt. Egy új pálya építése sem kizárt, és talán három év múlva meg is valósulhat. Bízom benne, hiszen már öt éve dolgozom az ügyön, és eddig nem történt meg.”

A forma-1-es versenynaptár már így is zsúfolt. Idén, a Dél-Koreai Nagydíj érkezésével 19 futamot rendeznek, jövőre pedig jön az Indiai-, egy évre rá pedig az Amerikai Nagydíj.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!