Ecclestone véget vetne a csapatok uralkodásának - F1VILÁG.HU

Ecclestone véget vetne a csapatok uralkodásának

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone szerint ideje volna feloszlatni a sportág fontos kérdéseiben döntő Stratégia Munkacsoportot, és az FIA-ra, valamint a FOM-ra bízni a sportág jövőjének egyengetését.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone szerint ideje volna feloszlatni a sportág fontos kérdéseiben döntő Stratégia Munkacsoportot, és az FIA-ra, valamint a FOM-ra bízni a sportág jövőjének egyengetését.

Ecclestone szerint a Forma-1 élcsapatainak túl nagy beleszólása van a Forma-1 szabályaiba – nem úgy, mint évekkel ezelőtt, amikor még ő, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség korábbi elnöke, Max Mosley volt hatalmon.

„Meg kellene szüntetni ezt a felfordulást, és abba kellene hagyni a vélemények kikérését” – mondta a 84 esztendős üzletember.

„Az a baj, hogy minden túlságosan is demokratikussá vált, Jean [Todt] pedig nem megy a dolgok elébe. A minap mondtam neki, hogyha előáll valami értelmessel, legyen az bármi is, támogatni fogjuk. Ha viszont mi – a FOM – állunk elő valamivel, ő is támogasson minket.”

„Nekünk, a két szervezetnek kellene megmondani, hogy márpedig ezek a szabályok, ha részt akarnak venni a bajnokságban, akkor rendben van, ha pedig nem, akkor azt is megértjük.”

„Igen, abszolút. A konstruktőröknek rendkívül nehéz kidolgozni bármit is. Ha te a Mercedest képviseled, nyilván nem akarsz változtatni semmin. A Stratégiai Munkacsoport legutóbbi ülésén semmiről sem született döntés, még a következő meeting időpontjáról sem.”

„Megszavazhattunk volna valamit, hogy aztán keresztül is vigyük, de semmi sem történt.”

Ecclestone törekvéseit egyébként a Red Bull és a Toro Rosso, valamint a Pirelli is támogatja.

„Minden csapatnak megvan a maga érdeke, saját magát képviseli” – mondta Christian Horner, az RBR csapatfőnöke.

Hirdetés

„Bernie-nek és Jeannak össze kell állnia és ki kell mondaniuk, hogy így akarják rendezni a dolgokat, és így akarják irányítani a sportágat. Aztán tegyék elénk a nevezési papírt, mi pedig majd eldöntjük, hogy akarjuk-e folytatni, vagy nem.”

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke hozzátette: „A Stratégiai Munkacsoport önállóan soha nem fog megfelelő megoldással előállni. Bernie-nek és Jeannak kell összeállnia, nekik kellene eldöntenie, mit és hogyan.”

„Még csak meg sem kellene kérdezniük a csapatokat, mivel azok soha nem jutnak dűlőre.”

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery egyetért: „Egyetlen sportágban sem kellene hagyni, hogy a résztvevők döntsenek a változásokról. Ahogy Christian mondta, az FIA-nak és a FOM-nak kellene döntenie ezekről, a csapatok pedig eldöntik majd, hogy be szeretnék-e tartani ezeket az iránymutatásokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!