Ecclestone volt a kapocs a Ferrari és Vettel között

Német sajtóértesülések szerint igencsak komoly szerepet játszott Sebastian Vettel Red Bulltól való távozásában a Forma-1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone.


Német sajtóértesülések szerint igencsak komoly szerepet játszott Sebastian Vettel Red Bulltól való távozásában a Forma-1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone.

A Red Bull múlt hétvégén, Szuzukában jelentette be, Vettel hat év és négy világbajnoki cím után a 2014-es szezon végén távozik a csapattól – a német feltehetően a Ferrarinál folytatja pályafutását, bár a hivatalos megerősítésre egyelőre még várni kell.

A Sport Bild című német lap mai cikkében arról ír, Vettel már a nyári szünet óta fontolgatta a csapatváltást, a végső lendületet pedig az adta meg számára, hogy a Scuderia bejelentette, Luca di Montezemolo elnöki pozícióját a FIAT-főnök, Sergio Marchionne veszi át.

A lap tudni véli, Marchionne Bernie Ecclestone segítségét kérte a Vettellel való kapcsolatfelvételben, aki készségesen állt a patinás olasz istálló rendelkezésére. Nem titok, a 83 esztendős üzletember – aki nem mellesleg baráti kapcsolatot ápol a négyszeres világbajnokkal – szívesen látná a németet egy Ferrariban.

A Red Bull egyébként a Japán Nagydíj pénteki szabadedzései után, késő este értesült Vettel távozási szándékáról – addig hárította a csapat ezzel kapcsolatos kérdéseit. Tovább mindazonáltal nem húzhatta, október 4-én azonban lejárt annak a záradéknak a határideje, mely lehetővé tette számára, hogy kihátráljon érvényes szerződéséből. Ez a kitétel lehetővé tette, hogy amennyiben szeptember 30-ig Vettel a harmadiknál rosszabb pozíciót foglal el az egyéni bajnoki tabellán, az év végén szabadon távozhat.

„Pénteken reggel odamentem Sebastianhoz és azt mondtam neki, «azt hiszem, beszélnünk kellene!»” – mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.

„Ekkor megállapodtunk egy vacsorában, és végre nyíltan beszélhettünk. Két órán át társalogtunk. Aztán közölte, hogy otthagy bennünket. Több indokot is mondott, és igencsak kellemetlenül érezte magát amiatt, hogy figyelmeztetés nélkül teszi ezt meg.”

„Azt mondtam neki, «nos, ha ez van, hát legyen, ettől még barátok maradunk». Én személy szerint nem vagyok annyira meglepve.”

Marko egyébként már Szingapúrban sejtette, valami történni fog, akkor ugyanis úgy nyilatkozott, a német ügyvédje sem reagál a hívásaira, ami nem vall Vettelre.

A Bild a héten arról számolt be, Vettel hároméves szerződést írt alá a Ferrarival kétéves opcióval – a hírek szerint a bejelentésre jövő héten kerülhet sor.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!