Ecclestone: A Williamsnek le kell csapnia Kubicára! - F1VILÁG.HU

Ecclestone: A Williamsnek le kell csapnia Kubicára!

HIRDETÉS
Fotó: BMW Sauber

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone szerint a Williamsnek nem szabadna hezitálnia, azonnal le kellene igazolnia Robert Kubicát.

A lengyel versenyző a minap a Williams 2014-es autójával tesztelt Silverstone-ban, hamarosan pedig a Hungaroringen is autóba ülhet, akárcsak Paul di Resta. Ők ketten esélyesek arra, hogy 2018-ban átvegyék Felipe Massa helyét a csapatnál.

Kubica nyáron már a Renault 2017-es autójával is tesztelt – ott pedig bebizonyosodott, hogy sok évvel ezelőtti súlyos ralibalesete ellenére kiváló fizikai állapotnak örvend.

Ezt újdonsült menedzsere, Nico Rosberg is megerősítette nemrég.

Bernie Ecclestone szerint a Williamsnek nem szabadna hezitálni – le kellene csapnia Kubicára!

„Ha Robertnek nem lett volna a balesete, szerintem mostanra már világbajnok lenne” – mondta az üzletember a Motorsport.com kérdésére.

„Azt gondolom, erősebben térhet vissza, mint valaha. Mentális szempontból még agresszívebb lenne, mint akkor. Szóval én jó dolgokat várok tőle.”

„Ami a fizikai kondícióját illeti, sok-sok éve volt egy versenycsapatom, és volt egy versenyzőnk, egy bizonyos Arcie Scott-Brown. Elképesztően gyors volt, és rosszabb helyzetben – sokkal rosszabban – volt, mint Robert, mégis eredményes és pokolian gyors tudott lenni. Szóval kétlem, hogy a sérülései visszatartják őt.”

Ecclestone ráadásul biztos benne, Kubica szerződtetése a marketing szempontjából is sokat érne a Williamsnek.

Hirdetés

„Ha azt csinálja, amit én gondolok, hogy képes rá – tehát jobb lesz, mint korábban –, akkor az emberek mögé állnak. Jót fog tenni a Forma-1-nek.”

„Én a Williams helyében kétségkívül megpróbálnám meggyőzni őt. Talán év végén elveszítik majd Felipe Massát, én azt gondolnám, már eleget versenyzett az F1-ben. Ha pedig Robert megérkezne, az ébresztőt jelentene sokaknak ott.”

„A csapat nem úgy teljesít mostanában, ahogy kellene – hogy ez a versenyzők, vagy úgy általában a csapat miatt van-e, nem tudom. Senki sem tudja. Szóval jó lenne egy olyan srác, aki gyors lenne az autóban, hogy ez kiderüljön.”

Ecclestone szerint az, hogy a tavalyi bajnok Nico Rosberg felkarolta Kubicát, jól mutatja, hogy mennyire reális a lengyel visszatérése.

„Nico nagyon hisz benne, akárcsak én. Ugyanazt az utat járjuk be. Csak egy kis szerencsére van szüksége, hogy a Williams felébred.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!