Verstappen vs. Ocon

Édesapja csalódott Max Verstappenben

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Jos Verstappen szerint fia, Max nagyon rosszul mérte fel a helyzetet, amikor megpróbálta megelőzni Sebastian Vettelt az F1-es Kínai Nagydíjon – az esetnek ütközés lett a vége.

Verstappen Vettelt támadta a friss gumikkal, amikor a 14-es kanyarban megpróbált beszúrni mellé, ám végül összeütköztek, mindketten megpördültek, Verstappen értékes pozíciókat veszített emiatt, a Ferrari pedig megsérült. A holland pilóta 10 másodperces büntetést kapott, a futam után pedig elismerte, hogy hibázott, és elnézést kért Vetteltől.

Édesapja, Jos Verstappen szerint fia egyáltalán nem cselekedett jól, és úgy gondolja, vannak olyan versenyhelyzetek, amikor a Red Bull fiatal versenyzőjének többet kellene gondolkodnia.

„A Vettel-támadás indokolatlan volt. Nem volt lehetséges. Rosszul ítélte meg a helyzetet, vannak olyan körülmények, amikor Maxnak többet kell gondolkodnia. Nem akarom, hogy változzon a vezetési stílusa. A rajtnál megelőzött két embert, és ezt tökéletesen csinálta. Ez az, amit látni szeretnénk” – mondta a volt F1-es pilóta.

„De ilyen akciókat (mint a Vettellel történt incidens) nem akarunk látni. Kontrollálnia kell ezeket a szituációkat, és gondolkodnia kell.”

„Holnap találkozom vele” – folytatta. „Az előző hétvége nagyon fájdalmas volt, de beszélnünk kell erről, és ki kell elemeznünk, hogy normális esetben hogy kellett volna ennek lennie. Ilyen dolgoknak nem szabad megtörténniük. Tudja jól, szóval nem kell túl sokat beszélgetnem vele.”

A kérdésre, dühös volt-e fiára az esetet követően, Jos így felelt: „A dühös nem a jó szó, de csalódott vagyok. De ez a legfájdalmasabb neki.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek