Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét - F1VILÁG.HU

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

HIRDETÉS
Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.
Fotó: Renault

Hiába vágott neki nagy lelkesedéssel és reményekkel hazai versenyének Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője, már a rajtnál elszálltak esélyei egy jó pozícióra, hiszen a Sergio Perezzel folytatott csata közben a fűre hajtott, ahol éppen egy vízelvezető árok volt, amely letörte az első vezetőszárnyát. 

„Azt hiszem, ez elég balszerencsés dolog volt” – mondta. „Két kerékkel kimentem a fűre, aztán a következő pillanatban ott volt egy masszív árok, vagy csatorna, ami nem gondolom, hogy sok helyen előfordul.”

„Sergio rajtja nem volt jó, szóval legyorsultam. Aztán kicsit bemozdult, és amikor ez ilyen gyorsan történik, csak azt látod, hogy mozdul, szóval én is így tettem, kiegyenesítette a kormányt, én pedig a füvön voltam.”

Ricciardónak egyébként maradt volna helye a pályán is Perez mellett, azonban elmondta, ezt akkor nagyon nehéz volt megítélni. 

„Soha nem tudhatod, hogy mennyire fog bemozdulni. Mivel még mindig ő volt elöl, csak követtem az ő reakcióit.

„Aztán kitettem a kereket a fűre. Amikor ez történt, nem is aggódtam túlságosan. Azt hittem, hogy csak keresztülmegyek rajta, és azt gondoltam, elég lendületem lesz ahhoz, hogy mellette maradjak.”

„Aztán nyilván ott volt ez az árok, és ennyi volt.”

Ricciardo ezt követően a bokszba hajtott új orrkúpért, azonban később a garázsban fejeződött be számára a futam, és a kiesők között zárt. 

Az ausztrál pilóta egyelőre nem tudja, miért kellett feladnia a futamot, ám biztos benne, hogy nem azért, hogy megelőzzenek bizonyos problémákat. 

Hirdetés

„Őszintén szólva még nem tudom, mi történt. Azt hiszem, volt egy problémánk, nem gondolom, hogy a biztonságra mentek. Én ezt hittem, de látszólag is volt néhány problémánk – remélhetőleg ennél nem nagyobb a gond.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!