Egy dologban bízhat az időmérőn nagyot hibázó Räikkönen - F1VILÁG.HU

Egy dologban bízhat az időmérőn nagyot hibázó Räikkönen

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Egészen az utolsó pillanatig úgy tűnt, megszerezheti a rajtelsőséget a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésén Kimi Räikkönen, a finn pilóta azonban az utolsó kanyarban hibázott.

A hiba pedig sokba került: a Ferrari versenyzője csak a 6. helyről kezdheti majd meg a bakui versenyt, miközben csapattársa, Sebastian Vettel sorozatban harmadszor indulhat az élről.

Räikkönen az időmérőt követően nem volt túl bőbeszédű, a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva azonban elmondta, mivel az utolsó kanyarban hibázott, a hosszú célegyenesben rengeteg időt veszített emiatt.

„Megvolt a sebességem, de az utolsó kanyar kijáratán elindult az autó keresztbe, szóval az egyenesre rengeteget veszítettem a tempóból” – mondta csalódottan a korábbi világbajnok.

„Ha nincs a hiba, sokkal jobb pozícióból rajtolhatnék, de majd meglátjuk, mit hoz a holnap.”

Räikkönen persze még bizakodhat, főleg azért, mert a riválisokkal ellentétben ő nem a szuperlágy, hanem az ultralágy gumikon startol majd, hiszen azokkal érte el a legjobb idejét az időmérő második szakaszában. A verseny első etapjában tehát könnyebben támadni tudja majd ellenfeleit.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene Räikkönen mai szereplésével kapcsolatban annyit mondott, sajnálja, hogy a finn nem tudott élni a lehetőséggel.

„Kár azért, ami Kimivel történt, mert az utolsó kanyarig úgy tűnt, meglehet a pole” – mondta a szakember.

„De ilyen a versenyzés, remélem, hogy legközelebb jobban szerepelhet. Jó kis küzdelem ez.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!