Egy ERS probléma vetett véget Alonso menetelésének - F1VILÁG.HU

Egy ERS probléma vetett véget Alonso menetelésének

HIRDETÉS

A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci megerősítette, hogy egy eddig nem látott Energiai-visszanyerő rendszer (ERS) probléma okolható Fernando Alonso kieséséért az Olasz Nagydíjon.


A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci megerősítette, hogy egy eddig nem látott Energiai-visszanyerő rendszer (ERS) probléma okolható Fernando Alonso kieséséért az Olasz Nagydíjon.

Alonso számára egy óriási sorozat ért véget, hiszen a 2010-es Maláj Nagydíj óta most esik ki először mechanikai probléma miatt, és első kiesése a 2012-es szepangi futam óta.

„Eddig nagyon jók voltunk a megbízhatóság terén, azonban a nagy számok törvénye alapján egyszer minket is elér a balszerencse” – mondta Mattiacci.

„Az ERS-sel volt problémánk – még soha nem volt ilyen jellegű problémánk korábban.”

„Azonban a dolgok már csak ilyenek. Mindenkinek voltak megbízhatósági problémái az idei évben, a Ferrarit kivéve, de most mi is csatlakoztunk ehhez a csoporthoz. Természetesen nem örülök neki.”

Alonso az egy pontot érő tizedik helyen haladt, mikor kiesett a Ferrari hazai versenyén.

„Természetesen nem örülök az eredménynek hazai közönség előtt” – mondta a spanyol. „Soha nem jó, ha mechanikai problémája van az embernek, hiszen a csapat nagyon keményen dolgozott, és ha valamelyik elem nem bírja ki a végéig, az kemény a srácok számára.”

„Sajnos nem adtunk különleges eredményt a rajongóinknak. Tegnap sem voltunk elég gyorsak, ma pedig szenvedtünk a nyolcadik, hetedik, kilencedik hely környékén. Nem ez volt a célunk.”

„Nem futunk jó szezont, de ennek ellenére a hazai közönség csütörtök óta támogatott minket, nem is akárhogyan, aminek nagyon örülünk, mert tudjuk, hogy a rajongóink a jó és a rossz pillanatokban is velünk vannak.”

Hirdetés

Kimi Räikkönen néhány pontot azonban szerzett a Ferrarinak, miután a kilencedik pozícióban végzett.

„Nem voltak gondok, csak a tapadással, és a sebességgel küszködtünk” – magyarázta a finn, aki csak a tizenegyedik helyről rajtolhatott.

„Közelebb tudtam kerülni a többiekhez, de nem tudtam közelről követni őket. Nem volt egyszerű megelőzni őket, hiszen a végsebességgel is küszködtünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!