Verstappen vs. Ocon

Egy lépéssel közelebb a Forma-1-hez Mick Schumacher

Fotó: FIA F3
Fotó: FIA F3
A Forma-1 előszobájának számító Forma-2-ben folytatja autóversenyzői pályafutását 2019-ben Mick Schumacher.

A Forma-1 előszobájának számító Forma-2-ben folytatja autóversenyzői pályafutását 2019-ben Mick Schumacher.

A hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia idén megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, jövőre pedig a Prema színeiben szintet lép, és az F2-ben állhat rajthoz.

Schumacher jelen volt a széria múlt hétvégi, abu dhabi szezonzáróján, a héten pedig már tesztelheti is a Prema Forma-2-es autóját.

„Nagyon várom már, hogy a következő évben a Prema színeiben versenyezhessek a Forma-2-ben – ez egy logikus lépés számomra, hiszen szeretném tovább fejleszteni technikai tudásomat és képességeimet” – mondta a fiatal versenyző.

„Számomra teljesen egyértelmű volt, hogy a Premával csatlakozom a Forma-2-es mezőnyhöz.”

2016-ban Pierre Gasly, 2017-ben pedig Charles Leclerc is az olasz istálló színeiben nyerte meg az F2-es bajnokságot. A csapat idén a csapatbajnokság ötödik helyén zárt Nyck de Vriesszel és Sean Gelaellel.

 

Kapcsolódó cikkek

Todt: Schumacher bizonyítja, mekkora tehetség

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt, bevallotta, nagyon örül annak, hogy Mick Schumacher egyre közelebb kerül a Forma-1-hez, ám reméli, békén fogják hagyni a német versenyzőt.

Alonso: Van egy tanácsom Mick Schumachernek

Fernando Alonso szerint Mick Schumachernek nincs könnyű dolga édesapja, Michael Schumacher Forma-1-ben elért eredményei miatt, éppen ezért sok tapasztalatot kell gyűjtenie karrierje kezdetén. Mick Schumacher

Friss hírek