Egy második műszak felállítását tervezi a Mercedes - F1VILÁG.HU

Egy második műszak felállítását tervezi a Mercedes

HIRDETÉS

Két műszakkal próbálhatja meg abszolválni a 2016-os, rekordhosszúságú Forma-1-es szezont a világbajnok Mercedes csapata.


Két műszakkal próbálhatja meg abszolválni a 2016-os, rekordhosszúságú Forma-1-es szezont a világbajnok Mercedes csapata.

A német istálló motorsport-főnöke, Toto Wolff szerint a 21 futamból álló versenynaptár rendkívüli módon megterheli majd a csapatokat, és noha megérti, hogy szükség van a sok versenyre, úgy érzi, tekintettel kellene lenni a mérnökökre és a szerelőkre is.

„Vannak érvek és ellenérvek a több verseny mellett” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Meg tudom érteni a kereskedelmi jogok birtokosának álláspontját, miszerint a több verseny több bevételt hoz, több közvetítési lehetőséget biztosít, és nagyobb közönséget érhetünk el – ez pozitívum.

„A csapat szempontjából így kell tekintenünk erre, mert Bernie felhúzta a naptárat, a csapat bevételei pedig nőttek az elmúlt években, és ez a legfontosabb.”

„De a szervezéssel óvatosan kell lennünk, mert már 19 verseny esetében is láttuk a csapat fizikai és mentális határait. Szóval különféle koncepciókat vizsgálunk meg, hogyan is tudnánk túlélni a 21 futamot – mert kétlem, hogy a jelenlegi struktúrával meg tudunk birkózni 21 versennyel.”

„Szóval megvizsgáljuk, hogyan tudnánk optimalizálni az utazást, hogyan kezelhetnénk a jetlaget, a pihenést. Talán egy második műszakot kellene felállítanunk. Mindezeket számításba vesszük.”

Wolff elárulta, minden csapattag esetében a rotáció nem működne, hiszen vannak olyan szakemberek, akiknek minden egyes versenyhétvégén ott kell lenniük.

„Vannak olyan embereink, akiket nem lehet leváltani, mert ők a legjobbak. Az évad vége felé viszont már egyre nehezebbé válnak a dolgok. Én csak szeretném megóvni a csapatot, és meg kell vizsgálnunk, mit tehetnénk a hatékony munka érdekében.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!