Egy óriási gumiháború lesz a Szingapúri Nagydíj - F1VILÁG.HU

Egy óriási gumiháború lesz a Szingapúri Nagydíj

Daniel Ricciardo úgy gondolja, hogy tartogat még meglepetéseket a vasárnapi Szingapúri Nagydíj a versenyzők számára, ugyanis óriási a különbség a Pirelli kétfajta gumikeveréke között.


Daniel Ricciardo úgy gondolja, hogy tartogat még meglepetéseket a vasárnapi Szingapúri Nagydíj a versenyzők számára, ugyanis óriási a különbség a Pirelli kétfajta gumikeveréke között.

Bár korábban is sejteni lehetett, hogy nagy lesz a különbség a lágy és a szuperlágy abroncsok között, a versenyzőket sokkolóan érte, mikor megtudták, hogy ez a különbség körönként nem kevesebb, mint 2.5 másodperc, ami igencsak megkavarhatja a lapokat a versenyen.

„Egy dolog gyorsnak lenni a gumikon, az pedig egy másik dolog, hogy csak öt kört bírnak ilyen tempóval – szóval a spórolás akár egy kiállást is jelenthet” – mondta Ricciardo.

„Egy igazi gumiháborút láthatunk vasárnap.”

A Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery bevallotta, hogy a két keverék közötti különbség valóban nagyobb a vártnál, ami megnehezítheti a csapatok dolgát a futamon, ahol nagy valószínűséggel három kiállás lesz az általános.

„Nagyobb, mint gondoltuk” – mondta a szakember. „Maximum két másodpercre számítottunk, de kiderült, hogy ez inkább két és fél másodperc körönként.”

„A gumikopás nagyjából a vártnak megfelelő, ezért is választottuk a két leglágyabb keveréket erre a futamra. Azt hiszem, eddig minden évben pályára küldték a biztonsági autót ezen a helyszínen, ami még inkább érdekessé teszi majd a stratégiákat.”

Bár a Red Bull három tizeddel volt lemaradva a második szabadedzésen a Mercedestől, versenyzői úgy gondolják, hogy igenis van keresnivalójuk és harcba szállhatnak a bajnokság éllovasával a futamon.

„Jól állunk” – folytatta Ricciardo. „Azonban szerintem egy kicsivel több üzemanyaggal mentek, így ha mindent kihoznak az autójukból, akkor fél másodperces lehet az előnyük, de mi is tudunk még javulni, így ez a különbség befogható.”

Hirdetés

Sebastian Vettel, aki a második szabadedzésen egy motorprobléma miatt csak öt kört teljesített, szintén optimista.

„Nem tudtam azonnal kihozni a legjobbat az abroncsokból, de biztos vagyok abban, hogy javulni tudunk. Egy remek helyen kellene lennünk holnap” – mondta a német világbajnok.

„Sokkal közelebb vagyunk a Mercedeshez, mint korábban. Az időmérő szoros lesz, de majd meglátjuk, mit tehetünk.”

A Mercedes mindezek ellenére nem aggódik, Nico Rosberg elmondta, hogy nem tart attól, hogy ne ők szereznék meg a pole pozíciót.

„Az utóbbi néhány versenyhétvégén láthattuk, hogy pénteken egy kicsit közelebb vannak, szóval bízom abban, hogy most is ez lesz a helyzet, és el tudunk szakadni a későbbiekben” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!