Egy új próbapad segíti a Renault motorfejlesztéseit

Fotó: Renault
Fotó: Renault
Hamarosan egy új próbapaddal dolgozhat Forma-1-es motorján a Renault – a francia gyártónál azt remélik, az eszköz hozzájárul majd ahhoz, hogy megbízhatóbb és erősebb erőforrással álljanak elő 2019-ben.

Hamarosan egy új próbapaddal dolgozhat Forma-1-es motorján a Renault – a francia gyártónál azt remélik, az eszköz hozzájárul majd ahhoz, hogy megbízhatóbb és erősebb erőforrással álljanak elő 2019-ben.

A Renault a hibrid motorok bevezetése óta jobbára csak kullog a Mercedes és a Ferrari után, nemrég azonban komoly pénzösszeget invesztált abba, hogy franciaországi gyárában egy új próbapadot építsenek.

Az eszköz februártól lesz használható, és olyan problémákat is felfedhet majd, melyek eddig csak a valódi pályateszteken derülhettek ki.

A Renault új próbapadján a teljes erőforrást tesztelni tudják majd – a belső égésű motort, a turbófeltöltőt és az elektromotort is, sőt, elég nagy lesz ahhoz is, hogy egy Forma-E-autót is teszteljenek benne.

„Jelenleg csak akkor derülnek ki a motorral és a kasztnival kapcsolatos problémák, ha már a pályán vagyunk” – mondta Laurent de Bailleul, a Renault eszközfejlesztési vezetője a Motorsport.com című lapnak.

„Most viszont már három héttel hamarabb felfedhetjük a gondokat Viry-Chatillonban, szóval jobban fel tudunk készülni az első tesztre, ahol már a megtett kilométerekről szól minden, nem pedig a problémák feltérképezéséről.”

„Ezek néha nagyon egyszerű problémák, de időbe telik megoldani őket a pályán, és értékes pályaidőbe kerül, miközben a napi tesztórák, illetve az évi tesztnapok számra korlátozott.”

A Renault egyébként a közeljövőben 4000 négyzetméterrel kibővíti jelenlegi, 19000 négyzetméteres gyárát Viry-Chatillonban.

 

Kapcsolódó cikkek

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Először jutottak a Q3-ba a Renault-k

Remekül sikerült a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése a Renault csapata számára, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is bejutott ugyanis a legjobb 10 közé.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Friss hírek