Verstappen vs. Ocon

Egy új próbapad segíti a Renault motorfejlesztéseit

Fotó: Renault
Fotó: Renault
Hamarosan egy új próbapaddal dolgozhat Forma-1-es motorján a Renault – a francia gyártónál azt remélik, az eszköz hozzájárul majd ahhoz, hogy megbízhatóbb és erősebb erőforrással álljanak elő 2019-ben.

Hamarosan egy új próbapaddal dolgozhat Forma-1-es motorján a Renault – a francia gyártónál azt remélik, az eszköz hozzájárul majd ahhoz, hogy megbízhatóbb és erősebb erőforrással álljanak elő 2019-ben.

A Renault a hibrid motorok bevezetése óta jobbára csak kullog a Mercedes és a Ferrari után, nemrég azonban komoly pénzösszeget invesztált abba, hogy franciaországi gyárában egy új próbapadot építsenek.

Az eszköz februártól lesz használható, és olyan problémákat is felfedhet majd, melyek eddig csak a valódi pályateszteken derülhettek ki.

A Renault új próbapadján a teljes erőforrást tesztelni tudják majd – a belső égésű motort, a turbófeltöltőt és az elektromotort is, sőt, elég nagy lesz ahhoz is, hogy egy Forma-E-autót is teszteljenek benne.

„Jelenleg csak akkor derülnek ki a motorral és a kasztnival kapcsolatos problémák, ha már a pályán vagyunk” – mondta Laurent de Bailleul, a Renault eszközfejlesztési vezetője a Motorsport.com című lapnak.

„Most viszont már három héttel hamarabb felfedhetjük a gondokat Viry-Chatillonban, szóval jobban fel tudunk készülni az első tesztre, ahol már a megtett kilométerekről szól minden, nem pedig a problémák feltérképezéséről.”

„Ezek néha nagyon egyszerű problémák, de időbe telik megoldani őket a pályán, és értékes pályaidőbe kerül, miközben a napi tesztórák, illetve az évi tesztnapok számra korlátozott.”

A Renault egyébként a közeljövőben 4000 négyzetméterrel kibővíti jelenlegi, 19000 négyzetméteres gyárát Viry-Chatillonban.

 

Kapcsolódó cikkek

Kvyat az előszezon legjobb idejével az élen

A Toro Rosso versenyzője, Daniil Kvyat volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének harmadik napján. Az orosz az előszezon eddigi legjobb idejével végzett az élen.

Folytatódnak az F1-es tesztek Barcelonában

Harmadik tesztnapjukat töltik szerdán, Barcelonában a Forma-1 csapatai. Az első két napon a Ferrari volt a leggyorsabb, a köridők azonban jelenleg még másodlagosak – a megtett kilométerek viszont aranyat érnek!

Videó: A második F1-es tesztnap összefoglalója

Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok idei második tesztnapján, Barcelonában. A Forma-1 hivatalos Youtube-csatornája jóvoltából most megmutatjuk a keddi nap összefoglalóját.

Képgaléria: Barcelonai tesztek – 2. nap

A második napot töltötték el Barcelonában kedden a Forma-1 csapatai. A tesztnapot a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc zárta az élen. Mutatjuk a nap legjobb fotóit!

Friss hírek