Egy versenytől eltiltották Grosjeant! - F1VILÁG.HU

Egy versenytől eltiltották Grosjeant!

HIRDETÉS

Egy versenytől eltiltotta a Nemzetközi Automobil Szövetség a Lotus pilótáját, Romain Grosjeant.


Egy versenytől eltiltotta a Nemzetközi Automobil Szövetség a Lotus pilótáját, Romain Grosjeant.

A Belga Nagydíj stewardjai a francia versenyzőt találták vétkesnek a Belga Nagydíj első körében bekövetkezett ütközésben, mely miatt rajta kívül három versenyző volt kénytelen feladni a futamot.

Grosjean közvetlenül a rajt után, az első kanyar féktávja előtt húzott rá Lewis Hamilton versenyautójára, melynek ütközés lett a vége, a balesetbe pedig Fernando Alonso, Sergio Perez és Kamui Kobayashi is belekeveredett.

A versenybíróság végül úgy vélte, a balesetről egyértelműen a Lotus pilótája tehet, és mivel nem ez volt az első eset, hogy Grosjean balesetet okozott, meglehetősen komoly szankcióval sújtotta: egy versenytől eltiltotta a franciát.

A stewardok azzal indokolták a döntést, hogy Grosjean rendkívül súlyos szabályszegése miatt más versenyzők is megsérülhettek volna.

A Lotus pilótáját emellett 50 ezer eurós pénzbírság megfizetésére is kötelezik.

A fiatal versenyzőt vélhetően a Lotus jelenlegi tartalékosa, Jerome D’Ambrosio helyettesíti majd az Olasz Nagydíjon.

Kiesését követően Grosjean úgy nyilatkozott, még nem tudja, pontosan mi is történt.

„Elég jó volt a rajtom és aztán jött a csattanás – ez volt a verseny vége. Még nem láttam a felvételeket, és meg kell néznem azt, mielőtt ítéletet mondanék” – nyilatkozta Grosjean a riportereknek.

Hirdetés

„Azonban ami a legfontosabb, hogy mindannyian rendben vagyunk. Ez a legfontosabb számomra.”

Hamilton az incidens utána azonnal odaszaladt a Lotus versenyzőjéhez, és testbeszédéből az volt leszűrhető, hogy Grosjeant hibáztatja a történtekért.

Alonso most esett ki először az idei évben, a verseny után pedig úgy fogalmazott, bár csalódott, nagyon örül annak, hogy ép bőrrel megúszta a csúnya ütközést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!