Egyedi külsőt kapnak a Mercedes F1-es autói

Mercedes heritage logo, Hockenheim, Mercedes nose
Fotó: Mercedes
A motorsport megszületésének 125. évfordulója alkalmából különleges fényezéssel áll rajthoz a hétvégi Német Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapata.

A világbajnok istálló közösségi oldalain már közzétett egy fotót, melyen az látható, hogy F1-es autójuk orrára egy klasszikus Mercedes-logót ragasztottak, Toto Wolff, az istálló csapatfőnöke pedig megerősítette, egyedi kinézettel gurulnak pályára Hockenheimben, mely versenyt fő támogatója egyébként a Mercedes.

„1894-ben a világ első autóversenyzőt Párizs és Rouen között tartották, a győztes masinában pedig egy Gottlieb Daimler tervei alapján gyártott motor dobogott. Ez volt a kezdete annak a nagyszerű motorsport-tradíciónak, mely egészen a mai napig folytatódott, és büszkék vagyunk arra, hogy mi írhatjuk a következő fejezetet ebben az örökségben” – mondta Wolff.

„Hogy tisztelegjünk ezen örökség előtt, egy emlékeztető fényezéssel körözünk majd hétvégén.”

Bár a Mercedes magabiztosan vezeti a világbajnoki pontversenyt, hétvégén, Hockenheimben a nagy hőség komoly kihívások elé állíthatja a csapatot.

„Sok minden történik ugyan a pályán kívül, természetesen a pályán nyújtandó teljesítményre helyezzük a hangsúlyt” – magyarázta Wolff.

„Az időjárás-előrejelzések szerint magas hőmérsékletek várhatóak, ami különösen nagy kihívást jelentett számunkra Ausztriában, ezért ébernek kell maradnunk. Ahogy a spielbergi, úgy a hockenheimi pálya is meglehetősen rövid, emiatt pedig kisebb lesz a különbség a csapatok között.”

„Alázatosak maradunk, és keményen dolgozunk azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!