Egyelőre aggasztó a Red Bull egykörös tempója - F1VILÁG.HU

Egyelőre aggasztó a Red Bull egykörös tempója

HIRDETÉS

Egy körön egyelőre képtelen felvenni a Mercedesek tempóját Monacóban a Red Bull Racing Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta a címvédő gárda rutinos pilótája, Mark Webber a csütörtök edzésnapot követően.


Egy körön egyelőre képtelen felvenni a Mercedesek tempóját Monacóban a Red Bull Racing Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta a címvédő gárda rutinos pilótája, Mark Webber a csütörtök edzésnapot követően.

Az ausztrál ötödikként zárta a második gyakorlást Monte-Carlo utcáin, míg csapattársa, a világbajnok Sebastian Vettel csak kilencedik lett.

A Monacói Nagydíj mindkét mai szabadedzését Nico Rosberg nyerte meg a Mercedesszel, sőt, a második gyakorláson Lewis Hamilton zárt közvetlenül mögötte.

Amikor Mark Webbert ma délután arról kérdezték, a Red Bull tudott-e volna a Mercedesekéhez hasonló kört futni, az ausztrál így felelt: „Ha tudtunk volna, megtettük volna. Az 1:14,7 nem akármi, de majd meglátjuk, hogy alakul.”

„Tavaly egészen a Q3-ban futott utolsó mért körömig nem voltam képben, szóval még látnunk kell, hogy tudok-e előrelépni – itt ugyanis fontos, hogy elöl legyünk.”

Sebastian Vettelt csütörtökön KERS-problémák hátráltatták, ráadásul azt követően sem tudott jelentősen javítani köridején, hogy a lágy keverékű abroncsokról szuperlágyakra váltott a délutáni tréningen. A német egyetértett abban, a Red Bull egykörös tempója egyelőre aggasztó.

„Sajnos elég nagyot kellett változtatnunk, így sok időt veszítettem délután” – mondta a címvédő.

„Nem teljesen ideális a helyzet, de még csak péntek van – illetve jelen esetben csütörtök. Szeretnénk egy kicsit versenyképesebbek lenni kevés üzemanyaggal, szóval még javítanunk kell a köridőkön. Elég gyenge volt a mért köröm a szuperlágy abroncsokkal, és meg kell értenünk, hogy miért. Nem sikerült javítanom, pedig ennek könnyedén mennie kellett volna.”

„Aztán futottam egy hosszú etapot is a szuperlágyakkal, az már egészen rendben volt.”

Hirdetés

Webber egyébként azt még hozzátette, nem aggódik túlzottan a mai eredmények miatt, hiszen nem számított arra, hogy rögtön az első napon az élen lesz.

„Az ember soha nem úgy érkezik meg Monte-Carlóba, hogy tökéletes napja, vagy tökéletes beállítása lesz rögtön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!