Egyelőre Button az élen Jerezben

A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok jerezi tesztjének második délelőttjén.


A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok jerezi tesztjének második délelőttjén.

Miután éjszaka eső áztatta a jerezi versenypályát, a Pirelli úgy döntött, péntek helyett mára teszi az esős gumik tesztjét, emiatt pedig többször mesterségesen fellocsolták az aszfaltot a délelőtt folyamán.

A vizes pálya ellenére a jelenlévő csapatok kollektíven közel 100 kört tettek meg délelőtt, többet, mint kedden egész nap.

A McLaren új, MP4-29-es kódjelű versenygépét Jenson Button ma először vitte pályára, jelenleg 1 perc 29,114 másodperces idővel áll az élen 20 kör megtétele után.

A 2009-es év legjobbját a Force India versenyzője, Sergio Pérez, illetve a williamses Valtteri Bottas követi.

A Ferrari F14 T kódjelű versenygépét ma is Kimi Räikkönen nyüstöli: a finn világbajnok 15 kört tett meg eddig, jelenleg az ötödik helyen áll. Az ebédszünet után Sebastian Vettel is megfutotta mai első mért körét, egyelőre azonban még csak ismerkedik az RB10-essel – 9 másodperces hátrányban a hatodik.

A Mercedes alakulata sokat dolgozott az éjszaka folyamán, újjá kellett ugyanis építeni a W05-ös versenyautót, miután Lewis Hamilton tegnap egy technikai hiba miatt csúnyán összetörte az 1-es kanyarban. Miután a pótalkatrészek megérkeztek a versenygéphez, Nico Rosberg munkához is láthatott, nem sokkal ezelőtt pedig meg is futotta első mért körét Spanyolországban.

Eddig a Sauber ifjú versenyzője, Esteban Gutiérrez bizonyult a legszorgalmasabbnak a maga 33 körével, a mexikói eddigi programja azonban nem ment zökkenőmentesen, az 5-ös kanyarban ugyanis a kavicságyba csúszott. A kisebb baleset miatt egy időre félbeszakították a gyakorlást.

A tesztnap délután 5 óráig tart majd, a nap végén természetesen jelentkezünk majd részletes beszámolónkkal.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!