Egyelőre nagy a tanácstalanság a Renault-nál - F1VILÁG.HU

Egyelőre nagy a tanácstalanság a Renault-nál

HIRDETÉS

A Renault alakulata feltehetően csak a jerezi és a barcelonai tesztek után hoz döntést arról, ki helyettesítheti majd a sérült Robert Kubicát a 2011. évi forma-1-es világbajnoki sorozat első versenyein.


A Renault alakulata feltehetően csak a jerezi és a barcelonai tesztek után hoz döntést arról, ki helyettesítheti majd a sérült Robert Kubicát a 2011. évi forma-1-es világbajnoki sorozat első versenyein.

A csapat tulajdonosa, Gerard Lopez szerdán meglátogatta a kórházban lábadozó Robert Kubicát, és a sajtónak nyilatkozva elmondta, a következő teszteken a csapat tartalékosai lesznek majd szolgálatban, és csak később döntenek arról, ki versenyezhet majd az alakulat színeiben az év első versenyein.

„Robert többé-kevésbé jól jött ki ebből a tragikus balesetből: ez a legjobb hír” – mondta a szakember.

„Tudjuk, hogy olyan emberek gondoskodnak róla, akik tisztában vannak azzal, mit csinálnak, és a legjobb hír az elmúlt napokban, hogy nagy reményeket fűzhetünk a visszatéréséhez.”

A csapat teszt –és tartalékversenyzői szerepkörét jelenleg Bruno Senna és Romain Grosjean látják el, így a következő teszteken feltehetőleg ők ülnek majd autóba, Lopez azonban kijelentette, amennyiben Kubica az egész szezont lábadozással tölti, úgy egy tapasztaltabb versenyzőre lesz szükségük.

„A taktikán az lesz, hogy kipróbálunk fiatal versenyzőket és felkészítjük őket az évre. Amennyiben Robert az egész szezont kénytelen lesz kihagyni, úgy nyilván egy jóval tapasztaltabb pilótának kell teljesítenie a teljes idényt, hogy fejlessze az autót és minden mást.”

Lopez megerősítette, hogy Tonio Liuzzi és Nick Heidfeld neve is felmerült a lehetséges beugrók között.

„Igen, kétségtelenül rajta vannak a listánkon. Muszáj megvárnunk a jerezi teszteket, és szerencsére Barcelonában is látni fogjuk, miképp teljesít az autó és a versenyzők.”

„Vannak versenyzők, akik nagyszerű versenyeket futottak már, például Nick Heidfeld. Mindannyian tudjuk, hogy Nick meglehetősen jónak mondható, viszont nem tudjuk, milyen szinten van jelenleg, fogalmunk sincs, mire megy majd az autóval.”

Hirdetés

„Ugyanez a helyzet Vitantonio Liuzzival is. Nem tudjuk, mire képes Bruno Senna, aki tavaly olyan csapatnál versenyzett, ahol nem tehetett sok mindent.”

„Nehéz megmondani, mert egy versenyző és az autó kombinációjáról beszélünk. Robert esetében más a helyzet, mert jól ismerjük őt, biztosak voltunk abban, hogy képesek leszünk elérni valamit idén. Robert nélkül viszont fogalmunk sincs. Ha Robert nem tud visszatérni az idei évben, akkor valószínűleg egy olyan versenyző után nézünk, aki képes a győzelemre… de még nem tudjuk.”

Kubicát a Santa Corona Kórház orvosai további műtéteknek vetik alá a héten, ám Giorgio Sabarino, az intenzív osztály főorvosa szerint a lengyel versenyző állapota nagyon kielégítő.

„Az orvosi értékelés a végéhez közeledik egy pozitív eredménnyel” – mondta.

„Tegnap elvégeztük az utolsó szükséges ellenőrzéseket, mint például a CT, és a versenyző jobb keze is rendben van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!