Egykörös tempóján javítana a Sauber - F1VILÁG.HU

Egykörös tempóján javítana a Sauber

HIRDETÉS

Már a jövő hétvégi Kínai Nagydíjon javítana egykörös tempóján a Sauber F1-es csapata, miután a svájci kiscsapat a Maláj Nagydíjon bizonyította, C31-es versenygép képes jól teljesíteni versenykörülmények közepette.


Már a jövő hétvégi Kínai Nagydíjon javítana egykörös tempóján a Sauber F1-es csapata, miután a svájci kiscsapat a Maláj Nagydíjon bizonyította, C31-es versenygép képes jól teljesíteni versenykörülmények közepette.

Sergio Perez másodikként ért célba a szezon második versenyén, Sepangban, miután a jobbára nedves pályán ellentmondást nem tűrően terelgette csapata 2012-es versenyautóját.

A mexikói versenyzőnek a győzelemre is esélye volt, miután a futam utolsó harmadában folyamatosan zárkózott fel a későbbi győztes Fernando Alonsóra, egy hiba miatt azonban végül be kellett érnie a második hellyel.

A csapat főtervezője, Matt Morris úgy véli, habár sikerült előrelépnünk tavalyhoz képest, még bőven van hová fejlődni az egykörös tempó tekintetében.

„Úgy vélem, sikerült jobb egyensúlyt elérni az időmérő és a futam között, ám egy körön még szükségünk van egy kis teljesítményre, mert eddig nem sikerült olyan helyre kvalifikálnunk magunkat, ahová egyébként ezzel az autóval lehetne” – mondta Morris.

A szakember elárulta, mindent megtesznek azért, hogy optimalizálják a C31-es versenygép beállításait annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az abroncsokból, ám a következő versenyeken számos újítást is pályára visznek majd, a Spanyol Nagydíjon pedig első komolyabb fejlesztési csomagjuk is bevetésre kerül.

„A beállításokkal sokat variálhatunk, Sanghajban pedig kipróbálunk néhány új elemet is, a hőmérsékletek ugyanis ott sokkal alacsonyabbak lesznek, mint Malajziában voltak. Világos, hogy versenyképes autónk van, és most meg kell tartanunk a lendületet. Keményen kell nyomjuk, pontokat kell szereznünk, de persze már az is mesébe illő, amit az első két versenyen elértünk.”

Morris hozzátette, annak tükrében különösen figyelemre méltó a Sepangban elért eredmény, hogy idei autójuknak nem is igazán kedveztek a maláj aszfaltcsík hosszú egyenesei.

„A mi autónknak talán annyira nem feküdt a maláj pálya. Szóval igazán remek, hogy ilyen eredményt érhettünk el ott. Komoly erőfeszítéseket tett a csapat, illetve a srácok a gyárban. Melbourne-ben is tudtuk már, hogy idén versenyképes autónk van, erre pedig lehet építkezni. Még több teljesítménnyel kell felruháznunk, pontokat és dobogós eredményeket kell szereznünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!