Verstappen vs. Ocon

Egyre biztosabb, hogy 21 futam lesz 2014-ben

Brit lapértesülések szerint mégis 21 Forma-1-es versenyt rendezhetnek majd 2014-ben, New Jersey azonban várhatóan jövőre sem kap majd helyet a naptárban.


Brit lapértesülések szerint mégis 21 Forma-1-es versenyt rendezhetnek majd 2014-ben, New Jersey azonban várhatóan jövőre sem kap majd helyet a naptárban.

Az AUTOSPORT című angol szaklap csütörtökön arról számolt be, a királykategória csapatai az Olasz Nagydíjat megelőzően kézhez kapták a 2014-es idény előzetes tervezetét.

Bár a versenynaptárat még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának jóvá kell hagynia, úgy tűnik, a Forma-1 történetének leghosszabb idénye vár ránk 2014-ben.

Az AUTOSPORT-hoz eljuttatott előzetes versenynaptárban nem kapott helyet az egyszer már elhalasztott New Jersey-i verseny, a mezőny azonban ellátogat Mexikóba, Ausztriába és Oroszországba is.

Ahogyan arra számítani lehetett, a szezon Ausztráliában kezdődik majd március 16-án, egy héttel később pedig már Malajziában vendégszerepelnek a Forma-1 csapatai és versenyzői.

Az elmúlt években a bajnokság vége felé szereplő Koreai Nagydíj előrébb kerül, április 13-án tartják majd, egy héttel a kínai futam után.

A visszatérő Osztrák Nagydíjat várhatóan június 20-22. között rendezik, míg az Orosz Nagydíjra október 19-én kerül sor.

A tervek szerint jövőre Mexikóvárosba is ellátogat a Forma-1, mégpedig november 9-én, egy héttel az austini Amerikai Nagydíj előtt.

Valencia végül nem került vissza a naptárba, így a Spanyol Nagydíjat 2014-ben is Barcelonában tartják majd.

A Magyar Nagydíj időpontja sem változott, az eddigi gyakorlathoz hasonlóan július végén érkezik a Hungaroringre a száguldó cirkusz.

A bajnokság 2014-ben és Brazíliában zárul majd november 30-án.

Az FIA Motorsport Világtanácsa szeptember 26-28. között ülésezik majd Horvátországban, ekkor hagyhatják jóvá a jövő évi versenynaptárat.

 

Kapcsolódó cikkek

Boldog új évet kívánunk!

Az F1világ.hu szerkesztősége ezúton kíván mindenkinek eredményekben gazdag, boldog új évet!

Vettel egy kicsit tart az új szabályoktól

Sebastian Vettel bízik abban, hogy a jövő évben bevezetésre kerülő új szabályok nem vágják ketté a mezőnyt, és ugyanolyan érdekes és izgalmas versenyeket láthatunk majd,

Sutil komoly meglepetést vár az első versenyeken

A Sauber istálló új szerzeménye, Adrian sutil szerint a jövő évi szabálymódosításoknak hála, egyes kiscsapatok komoly meglepetéseket okozhatnak majd a szezon első versenyein 2014-ben.

Hamilton: Az új szabályok betehetnek a Red Bullnak

Lewis Hamilton szerint a jövő évben bevezetésre kerülő új motorformula és aerodinamikai szabályok kiváló lehetőséget biztosítanak majd a csapatoknak, hogy felülkerekedjenek az elmúlt szezonokban domináló

Friss hírek