Egyre biztosabb, hogy Kubica a héten aláír a Williamsszel! - F1VILÁG.HU

Egyre biztosabb, hogy Kubica a héten aláír a Williamsszel!

HIRDETÉS
Német lapértesülések szerint „90 százalék”, hogy Robert Kubica 2019-ben a Williams csapatának színeiben újra rajthoz áll a Forma-1-ben.
Fotó: Williams F1

Német lapértesülések szerint „90 százalék”, hogy Robert Kubica 2019-ben a Williams csapatának színeiben újra rajthoz áll a Forma-1-ben.

Ahogyan arról nemrég az F1VILAG.HU is beszámolt, Kubica ajánlatot kapott a brit istállótól a következő idényre, az Auto Motor und Sport értesülései szerint pedig ezen a héten dönteni is fog arról, hogy elfogadja-e azt.

A lap szerint 90 százalék az esélye annak, hogy a 33 esztendős versenyző a napokban aláír a Williamsszel.

Kubica utoljára a 2010-es Abu Dhabi Nagydíjon állt rajthoz a Forma-1-ben: a következő év februárjában súlyos ralibalesetet szenvedett, így derékba tört pályafutása.

Úgy tudni, a felek már csak a megállapodás részleteiről egyeztetnek: például arról, hogy a jövő évben hány alkalommal kap lehetőséget egy harmadik versenyző a pénteki szabadedzéseken.

„A döntés az enyém. Nem akarok erőltetni semmit. A visszatérésnek egyfajta jutalomnak kell lennie a hosszú út után” – mondta nemrég Kubica, akinek állítólag alternatívája is van: ha nem tér vissza a Williamsszel, a Ferrari fejlesztőversenyzője lehet.

Ha a lengyel jövőre versenyzési lehetőséget kap a csapattól, Esteban Ocon lehet a Williams tartalékosa.

„A Mercedes, a Force India, és talán a Williams tesztpilótája is lehet” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke.

A Williams egyébként már korábban bejelentette, hogy egyik versenyzője 2019-ben George Russell lesz.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!