Megosztás:

Egyre biztosabb: Magnussen váltja Maldonadót a Renault-nál

Úgy tűnik, komoly veszélybe került Maldonado Forma-1-es pályafutása.
Úgy tűnik, komoly veszélybe került Maldonado Forma-1-es pályafutása. © Lotus F1 Team

Egyre nagyobb az esély arra, hogy Pastor Maldonado helyét Kevin Magnussen veszi át a Renault gyári csapatánál. Lapértesülések szerint a francia istálló Maldonado szponzorával, a PDVSA-val nem jut dűlőre.

Az Autosport című angol szaklap azt írja, Kevin Magnussen már a következő napokban aláírhatja szerződését a Renault-val, ám ezt csupán jövő szerdán, a Renault csapatának párizsi prezentációján jelentik be.

A lap tudni véli, a Renault szerette volna újratárgyalni megállapodását a PDVSA nevű venezuelai olajvállalattal, ám végül nem sikerült megegyezniük, és egyre kisebb az esély arra, hogy a felek újra tárgyalóasztalhoz ülnek, emiatt pedig Pastor Maldonado Forma-1-es jövője is veszélybe került.

Maldonado eddig öt szezont húzott le a Forma-1-ben, ez idő alatt egy versenyt tudott megnyerni: a 2012-es Spanyol Nagydíjon a Williams színeiben haladt át elsőként a célvonalon.

Helyét Kevin Magnussen veheti át, aki 2014-ben a McLaren színeiben mutatkozott be az F1-ben, ám végül elveszítette ülését a patinás angol istállónál, mely 2015 végén tartalékversenyzői pozíciójától is megfosztotta.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Fontos értekezést tart a Forma-1 csapataival és versenyzőivel jövő héten a száguldó cirkusz...

Hozzászólások

( komment)