Egyre jobb a bokszban a McLaren - F1VILÁG.HU

Egyre jobb a bokszban a McLaren

HIRDETÉS

A McLaren alakulata maga mögött hagyta azokat a bokszutcai problémákat, melyek a szezon első versenyein hátráltatták Lewis Hamiltont és Jenson Button – állítja Sam Michael, az angol csapat sportigazgatója.


A McLaren alakulata maga mögött hagyta azokat a bokszutcai problémákat, melyek a szezon első versenyein hátráltatták Lewis Hamiltont és Jenson Button – állítja Sam Michael, az angol csapat sportigazgatója.

A wokingi istálló az év első felében számos alkalommal hibázott a bokszutcában, az elmúlt versenyeken azonban a bokszutcai személyzet parádés munkát végez, rendre megdönti a Forma-1-es kerékcserék rekordját.

Jenson Button autójával Hockenheimben 2,31 másodperc alatt végzett a csapat.

A csapat sportigazgatója, Sam Michael érthető módon nagyon elégedett, ám persze elismeri, továbbra is keményen kell dolgozniuk.

„Akadnak még problémák. Ugyanúgy, mint bármely más csapatnál. Tehát lehetnek még olyan kerékcserék, ahol történik valami. A srácok viszont megfelelő előnyt építettek ki ezen a területen” – mondta Michael az Autosportnak.

„Hihetetlenül lassúnak tűnik, ha 3,1 másodperces kerékcserét hoznak össze, viszont a többi csapatnál általában ilyeneket érnek el. Úgyhogy akár 7-8 tizedet is veszíthetünk. Ugyan nem mi leszünk akkor a leggyorsabbak, de még így is versenyképesek maradunk.”

A szakember elmondta, nem a rekorddöntögetésre hajtanak, sokkal inkább arra, hogy következetesen és hibamentesen végezzék dolgukat a bokszutcában.

„Sok feladat vár még ránk. Rengeteg ember érintett a folyamatban, és figyelnünk kell arra, hogy miképp szabályozzuk azt az időt, amit egy-egy csere során elveszítünk. Nem másodpercekről, tizedekről beszélek. Nem arra törekszünk, hogy rendszerint rekordokat döntsünk. Ezek tulajdonképpen maguktól jönnek, hiszen azon dolgozunk, hogy következetesek legyünk.”

Michael elmondta továbbá, a bokszban dolgozóknak is nagy lendületet jelent a múlt hétvégi remeklés, hiszen munkájuknak hála Jenson Button pozíciót tudott nyerni Sebastian Vettellel szemben a futam során.

Hirdetés

„A 2,3 másodperces cserével megdöntötték saját rekordjukat, ez pedig kulcsfontosságú volt Vettel megelőzése szempontjából. Nagy jutalom ez nekik, hiszen látják, hogy versenyzőink munkájuknak köszönhetően pozíciót nyernek a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!