Egyre közelebb a Forma-1-hez a Porsche? - F1VILÁG.HU

Egyre közelebb a Forma-1-hez a Porsche?

HIRDETÉS
Fotó: Porsche

Egyre erősödnek azok a pletykák, melyek szerint 2020 után a Porsche csatlakozhat a Forma-1 mezőnyéhez.

A német gyártó nemrég jelentette be, hogy távozik a Le Mans kategóriából, feladva ezzel LMP1-es projektjét annak érdekében, hogy az elektromos versenysorozatban, a Forma-E-ben folytassa a szereplést.

Bár az LMP1-es projektet felszámolják, a csapatot egyben tartják – Michael Steiner, a Porsche kutatási –és fejlesztési vezetője azt mondja, jelenleg is dolgoznak egy „magas hatékonyságú motoron, az F1-es egyeztetéseken pedig ők maguk is részt vesznek.

„A jövőben is szükségünk lesz az LMP1-es szakembereinkre. Az a nagyszerű csapat, melyet arra a projektre állítottunk fel, rendkívül motivált, és rendkívüli tudás birtokában van” – mondta a szakember az Auto Motor und Sportnak.

Az egyelőre nem tudni, hogy ezek a szakemberek pontosan mit fognak majd csinálni a gyártónál, de a pletykák egyre csak erősödnek arra vonatkozóan, hogy a Porsche hamarosan csatlakozhat a Forma-1-hez.

„Mint más gyártók, mi is kapunk meghívást az FIA-tól, hogy részt vegyünk a jövőbeli Forma-1-es motorokkal kapcsolatos meetingeken. A weissachi csapatunk jelenleg nem dolgozik F1-es aggregáton, koncepciószinten azonban egy magas hatékonyságú motoron igen – anélkül, hogy eldöntöttük volna már azt, hogy mit is fogunk csinálni ezzel a motorral.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!