Éjt nappallá téve dolgoznak a Toro Rossónál - F1VILÁG.HU

Éjt nappallá téve dolgoznak a Toro Rossónál

HIRDETÉS

4 héten át éjt nappallá téve dolgoznak majd a Toro Rosso szakemberei, hogy az olasz kiscsapat autója időben elkészüljön az első előszezoni tesztre.


4 héten át éjt nappallá téve dolgoznak majd a Toro Rosso szakemberei, hogy az olasz kiscsapat autója időben elkészüljön az első előszezoni tesztre.

A 2017-es szabályváltozások miatt jelentősen átalakulnak a versenyautók az előttünk álló idényre, az első négynapos teszt pedig február 27-én kezdődik Barcelonában.

A Toro Rossónál azt tervezik, hogy egy négyhetes periódus során munkatársai a hét mind a 7 napján, a nap mind a 24 órájában váltott műszakban dolgoznak majd.

„Ami a gyártást illeti, egy ideig 24/7-es munkarendben kell dolgoznunk” – mondta Franz Tost, az olasz istálló csapatfőnöke.

„Január közepétől február közepéig naponta 3 műszak váltja egymást. Ez egy nagyon rövid periódus, mert anyagilag eléggé megterhelő.”

Bár szűkös a határidő, a csapatfőnök biztos abban, hogy időben el tudnak készülni új versenyautójukkal.

„Akkor válik nehézzé a helyzet, amikor az aerodinamikai részleg nem akarja kiadni a kezéből a terveket, és nyerni akar még egy napot. Mindig szűkös a határidő, de a teljesítmény növelése a cél. Minden évben ugyanaz a történet, semmi sem változik.”

„Minél tovább tudunk a szélcsatornában dolgozni és kutatásokat végezni, annál jobb teljesítménnyel állhatunk elő. Egy kiscsapat esetében a különbség az, hogy meg kell határoznunk egy határidőt, amikor azt mondjuk, hogy ’állj’, máskülönben nem készülünk el.”

„Muszáj kijelölnünk egy határidőt a tervrajzok kibocsátását illetően, és mindenki tudja, hogy az a legkésőbbi dátum, nem tudjuk tovább halasztani, mert a határokat feszegetjük.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Éjt nappallá téve dolgoznak a Toro Rossónál
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó
Hamilton nagyon örül, de nehezebb folytatásra számít

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!