Elárulta távozásának okait a Renault-főnök - F1VILÁG.HU

Elárulta távozásának okait a Renault-főnök

HIRDETÉS

Más véleménye volt a Renault Forma-1-es csapatának jövőbeli terveivel kapcsolatban, ezért távozott az istálló csapatfőnöki posztjáról – ezt mondta Frederic Vasseur.


Más véleménye volt a Renault Forma-1-es csapatának jövőbeli terveivel kapcsolatban, ezért távozott az istálló csapatfőnöki posztjáról – ezt mondta Frederic Vasseur.

A francia szakember és a Renault közös megegyezéssel szerződést bontott, így az enstone-i istálló egyelőre csapatfőnök nélkül várja a 2017-es F1-es idényt.

Vasseur elárulta, azért döntött a távozás mellett, mert úgy érezte, az istállónak csak ártana, ha fenntartanák azt az állapotot, melyben neki más az álláspontja, mint a csapat menedzsmentjének.

„A legfőbb ok az, hogy nézetkülönbségek voltak a menedzsmentben, ezért úgy éreztem, távoznom kell” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak.

„És a Renault érdeke is az, ha jól akar teljesíteni az F1-ben, hogy legyen egy csapatvezető, és egyetlen irányvonal. Ha két álláspont van, akkor az azt eredményezi, hogy a munka csapaton belül lassan halad.”

Vasseur elárulta, múlt héten döntött a távozásról, miután egyeztetett a csapat vezérkarával.

„Rögtön Abu Dhabi után volt egy egyeztetésünk, próbáltuk megtalálni a megfelelő kompromisszumokat, és a megfelelő organizációt 2017-re. 1-2 hétig szabadságon voltam, és aztán január első hetében meghoztam a döntést. Sokkal jobb lesz most abbahagyni.”

A leköszönő csapatfőnök hozzátette, sokat fejlődtek az elmúlt idényben, így a Renault-nál minden adott ahhoz, hogy 2017-ben a legjobb 5 között végezzen a konstruktőri pontversenyben.

„Igen, a cél az, hogy a legjobb 5 között végezzen a csapat. Szerintem ez reális célkitűzés, hiszen az alapok mostanra már erősek. Vannak új szakemberek, és ez lesz az első olyan autó, ami a Renault erőforrása köré épül. És a motor is komoly fejlődésen ment keresztül.”

Hirdetés

Vasseur kifejtette, egyelőre még nem tudja, mit tartogat számára a jövő.

„Nem igazán aggódom a jövőm miatt. Először is pihenek 1 hetet, a családommal leszek, aztán majd meglátjuk. Lesz néhány egyeztetésem más projektek miatt, de még nem ez a megfelelő időpont a jövőmről gondolkodni. Szeretném megfelelően lezárni az ügyeimet a Renault-val.”

Arra a kérdésre, hogy ezzel az F1-es fejezet lezárul-e számára, Vasseur így felelt: „Hogy őszinte legyek, remek tapasztalat volt. Rengeteget tanultam. Hogy lesz-e olyan projekt, amely miatt visszatérek? Nem tudom, majd kiderül. De szenvedéllyel adózom a versenyzésnek, és a versenyzés többről szól, mint pusztán a Forma-1-ről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!