Eldőlt: Bottas lesz Rosberg utódja a Mercedesnél - F1VILÁG.HU

Eldőlt: Bottas lesz Rosberg utódja a Mercedesnél

HIRDETÉS

Valtteri Bottas veszi át a visszavonult világbajnok, Nico Rosberg helyét a Mercedes Forma-1-es csapatánál – derült ki hétfőn. A finn versenyző egy világbajnok oldalán, egy világbajnok csapatnál bizonyíthat.


Valtteri Bottas veszi át a visszavonult világbajnok, Nico Rosberg helyét a Mercedes Forma-1-es csapatánál – derült ki hétfőn. A finn versenyző egy világbajnok oldalán, egy világbajnok csapatnál bizonyíthat.

A Mercedes csapata hétfőn hivatalosan megerősítette, hogy a finn versenyző 2017-ben Lewis Hamilton oldalán folytatja pályafutását.

„Ez egy nagyon izgalmas időszak számomra” – mondta izgatottan a finn tehetség.

„Szerintem beletelik némi időbe, mire felfogom, hogy ez történik velem. Egy újabb álmom válik valóra, hiszen egy óriási történelemmel bíró csapatnál versenyezhetek. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, és hálás vagyok mindenkinek a Mercedesnél, amiért bíznak a képességeimben, és lehetőséget adnak számomra.”

„Természetesen sokakkal kell még találkoznom, de eddig remekül érzem magam. Lenyűgöztek a létesítmények, és alig várom, hogy mindenkit megismerjek egy kicsit jobban.”

„Készen állok a kemény munkára, arra, hogy bizonyítsak. Nagy kihívást jelent majd az előttünk álló idény, és amikor az ember egy új istállóhoz csatlakozik, az még több munkát jelent. De 100 százalékig készen állok rá.”

„Mindig magasra teszem a mércét, a célom tehát az, hogy már az első versenyen jól szerepeljek. Tele vagyok energiával, készen állok a munkára, és remélhetőleg szép sikereket érünk majd el a Mercedesszel.”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, a Rosberg bejelentését követő sokk után határozott döntést kellett hozniuk.

„Az életben néha a váratlan körülmények érdekes lehetőségeket kínálnak. Nico decemberi bejelentése nagy meglepetés volt – kétségkívül nagy kihívást jelentett a csapat számára kezelni ezt” – mondta a szakember.

Hirdetés

„De azzal, hogy megküzdünk a viharral, csak még rugalmasabbak leszünk, és a kialakult helyzetre egy újabb lehetőségként tekintünk a csapat előmenetele szempontjából.”

„Valtteri egy egyenes srác: két lábbal a földön jár, őszinte és koncentrált. Igazi finn, hogy őszinte legyek, és tökéletesen passzol a csapatunkba. Meggyőző eredményei voltak az alsóbb kategóriákban, és 9 dobogós eredményt szerzett az F1-ben.”

„Most viszont ideje a következő szintre lépni, hogy lássuk, miképp tud harcolni a futamgyőzelmekért és a bajnoki címekért. Tudjuk, hogy már most némi hátrányban vagyunk az új szezonra való felkészülésben, szóval dolgos napok elé nézünk. De egy biztos: ahogy Valtterit ismerem, mindent belead majd!”

A Williams csapatánál természetesen a legjobbakat kívánják a búcsúzó versenyzőnek.

„Miután Valtteri egy egyedülálló lehetőséget kapott, miszerint a konstruktőri világbajnokhoz csatlakozhat, keményen dolgoztunk azon, hogy megállapodjunk a Mercedesszel, hogy megadjuk Valtterinek ezt a fantasztikus lehetőséget” – mondta Claire Williams, a Williams csapatfőnök-helyettese.

„Valtteri 2010 óta tagja a Williams családjának, és ez idő alatt bizonyította hatalmas tehetségét azzal, hogy 9 dobogós eredményt szerzett. Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak neki az egész csapat nevében, és sikeres szezont kívánok neki azzal, hogy csatlakozik a Mercedeshez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!