Eldőlt: Button indul Alonso helyett Monacóban - F1VILÁG.HU

Eldőlt: Button indul Alonso helyett Monacóban

HIRDETÉS
Singapore Grand Prix Qualifying

Jenson Button áll rajthoz a májusi Monacói Nagydíjon a kétszeres világbajnok Fernando Alonso helyett – jelentette be a McLaren pénteken.

Alonso azért nem indul Monte-Carlóban, mert a május 28-i Indianapolis 500-on vesz részt a McLaren-Honda-Andretti autójával.

Mindezt a héten jelentette be a spanyol versenyző és csapata.

A McLaren pénteken megerősítette azt is, a 2016-os idény végén ideiglenes visszavonulását bejelentő, ám a wokingi gárdával továbbra is szerződésben álló Button lesz Stoffel Vandoorne csapattársa a Monacói Nagydíjon.

„Izgatottan várom, hogy egy alkalom erejéig újra a Forma-1-ben versenyezzek – nem is képzelhetnék el jobb helyszínt a visszatérésre, mint fogadott hazai versenyemet, Monacót” – mondta a 2009-es év világbajnoka.

„Korábban, 2009-ben nyertem is itt, és egyike a kedvenc versenypályáimnak. Trükkös utcai helyszín, ahol egy jó versenyző sokat ér. És bár a McLaren-Honda MCL32-ese nem kezdett valami jól idén, talán jobban fekszik majd nekünk ez a pálya, mint a korábbiak.”

„Tudom, hogy nincs reális esélyem arra, hogy megismételjem 2009-es győzelmem, de szerintem esélyünk lesz arra, hogy pontokat szerezzünk, melyek nagyon értékesek lesznek a csapat számára.”

„A Monacói Nagydíj után pedig leülök majd, és megnézem Fernandót a TV-ben. Arra számítok, hogy gyorsan elkapja a fonalat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!