Eldőlt: Hondára vált a Red Bull 2019-től - F1VILÁG.HU

Eldőlt: Hondára vált a Red Bull 2019-től

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Eldőlt a hosszú ideje húzódó kérdés, hogy ki szállítja a Red Bull számára az F1-es erőforrásokat a jövő évtől: az istálló a Honda mellett döntött – hamarosan érkezhet a hivatalos megerősítés is.

Habár a Red Bull korábban azt az információt adta, hogy az Osztrák Nagydíjig várnak a bejelentéssel, úgy tűnik, a menedzsment már meghozta a döntést. Az Autosport.com nevű szaklap megbízható forrásokra hivatkozva írta meg, hogy az istálló jövőre Honda-motorokkal folytatja.

Az Autosport azt írja, a külső partnerek felé már megtörtént a kommunikáció hétfőn éjjel, azonban a Red Bull egyelőre nem adott hivatalos megerősítést. Még a Francia Nagydíj előtt várható, hogy kiadják a közleményt.

A Red Bull több mint egy évtizednyi közös munka után vált a Renault-ról Hondára, és miután idén a Toro Rosso már együtt dolgozik velük, megfigyelhették azt az előrelépést, amit a gyártónak a tavalyi évhez képest sikerült elérnie.

Egyelőre a Renault sem nyilatkozott az ügyben, azonban Cyril Abiteboul, a gyártó F1-es főnöke korábban úgy nyilatkozott, bízik benne, hogy a Red Bull velük folytatja, hiszen nem tudja elképzelni, hogy a Hondával világbajnokok legyenek, mindez viszont velük sikerülhetne.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!