Eldőlt: Senna Barrichellót váltja a Williamsnél

A Williams színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását a HRT és a Lotus Renault GP korábbi versenyzője, Bruno Senna – jelentette be a grove-i gárda kedden, hivatalos weboldalán.


A Williams színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását a HRT és a Lotus Renault GP korábbi versenyzője, Bruno Senna – jelentette be a grove-i gárda kedden, hivatalos weboldalán.

A brazil versenyző Rubens Barrichellót váltja majd a Williams színeiben, így Pastor Maldonado csapattársaként ott lehet a március 18-án megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíj rajtrácsán.

„Bruno Senna 20 évesen kezdett el versenyezni, de hamar megmutatta tehetségét a Forma-3-ban és a GP2-ben” – fogalmazott Frank Williams csapatfőnök. „2008-ben egy rendkívül kiélezett csatában másodikként végzett a GP2-ben, olyan helyszíneken sikerült diadalmaskodnia, mint Monaco, vagy éppen Silverstone – utóbbi versenyen ráadásul esőben.”

„Bruno F1-ben eltöltött két éve során a körülmények nem adtak lehetőséget neki arra, hogy következetesen teljesítsen, szóval rendkívül fontos volt, hogy a lehető legtöbb időt eltöltsük azzal, hogy megértsük és kiértékeljük őt, mint versenyzőt.”

„Megtettük ezt úgy a versenypálya, mint a szimulátor tekintetében, és bizonyította, hogy gyors, technikailag felkészült, és mindezek mellett képes a tanulásra, ráadásul gyorsan és következetesen. Alig várjuk már, hogy megmutassa tehetségét a mi autónkban is.”

Bruno Senna hozzátette, nagyon büszke arra, hogy a Williams őt választotta, és nagybátyja, Ayrton egykori csapatában versenyezhet majd a Forma-1-ben.

„Kiváltságosnak érzem magam. Ez a csapat óriási örökséggel bír, és remélem, hogy segíthetem őket abban, hogy egy újabb szép fejezet íródjon történelmükbe” – fogalmazott a brazil.

„Az értékelési folyamat intenzív és módszeres volt, de a gyárban eltöltött idő során világossá vált számomra, hogy nagyszerű szakemberek dolgoznak itt, és minden megvan ahhoz, hogy jobb dolgokat érjen el a csapat, mint az elmúlt évben.”

„Nagyon érdekes lesz egy olyan istállónál versenyezni, ahol nagybátyám is versenyzett annak idején, különösen úgy, hogy jó pár ember együtt is dolgozott Ayrtonnal. Remélhetőleg felidézhetünk néhány nagyszerű emléket, és kreálhatunk is újakat a következő idény során.”

„Szeretnék jó eredményeket elérni azért is, hogy megháláljam hazám támogatását. Büszke vagyok arra, hogy brazil vagyok, és sokkal eltökéltebb, mint valaha.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!