Eldőlt: Száműzik a rajtrácslányokat a Forma-1-ből!

F1 Grand Prix of Austria
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 09: Daniil Kvyat of Scuderia Toro Rosso and Russia during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 9, 2017 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images), girl grid girl

2018-ban már nem lesznek rajtrácslányok a Forma-1-ben – döntött erről a sportág tulajdonosa, a Liberty Media.

Ross Brawn, a királykategória sportigazgatója néhány hete már megszellőztette, a Liberty fontolgatja, hogy nem foglalkoztat a jövőben grid girlöket az F1-es versenyhétvégéken.

Nemrég pedig döntés is született arról, a csinos hölgyek idén már nem lesznek ott a rajtrácsokon. A Forma-1 tulajdonosai szerint a csapatok, versenyzők, illetve a meghívott vendégek és hírességek bőven szolgáltatnak látványt a rajongóknak.

„Az elmúlt év során számos területet megvizsgáltunk, melyekkel kapcsolatban úgy éreztük, hogy fejlesztenünk kell őket, hogy jobban összhangban legyenek ezen nagyszerű sportággal kapcsolatos vízióinknak” – mondta Sean Bratches, a Forma-1 kereskedelmi igazgatója.

„Bár a rajtrácslányok alkalmazása évtizedek óta bevett gyakorlat volt a versenyhétvégéken, úgy érezzük, hogy ez a szokás nem felel meg a brandünk által képviselt értékeknek, és ellentétes a modernkori szociális normákkal. Nem gondoljuk azt, hogy ez a gyakorlat megfelelő, vagy releváns a Forma-1 és rajongói – legyenek akár idősek, akár fiatalok – szempontjából.”

Néhány hete Olvasóink körében szavazást is indítottunk a témában: a voksolók jelentős része akkor úgy vélte, hibás döntés volna, ha a Forma-1-ben nem lennének jelen a csinos hölgyek.


Szerinted maradjanak a rajtrácslányok a Forma-1-ben?


Csinos grid girlök a 2017-es F1-es szezonból

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!