Verstappen vs. Ocon

Eldőlt: Wehrlein nem lesz a Toro Rosso versenyzője

Fotó: Mahindra Racing
Biztosan nem lesz a Toro Rosso versenyzője a 2019-es szezonban Pascal Wehrlein – a német pilóta a Forma-E-ben folytatja pályafutását.

Biztosan nem lesz a Toro Rosso versenyzője a 2019-es szezonban Pascal Wehrlein – a német pilóta a Forma-E-ben folytatja pályafutását.

Wehrlein az idei szezonban a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyzett, miután a 2017-es idény végén elveszítette ülését a Sauber csapatánál. A német versenyző célja az volt, hogy jövőre visszatérjen a száguldó cirkuszba, kedden azonban végül megerősítést nyert, hogy erre nem kerül sor.

Wehrlein ugyanis a Mahindra csapatánál folytatja az elektromos versenysorozatban, a Forma-E-ben, ahol a korábban szintén F1-es pilóta Jerome D’Ambrosio csapattársa lesz majd.

Érdekesség, hogy a Mercedes – melynek juniorversenyzője volt Wehrlein – nemrég jelentette be, hogy a német versenyző kikerül programjukból, holott állítólag hosszú távra szóló szerződést kínáltak neki a Forma-E-ben. Wehrlein viszont – mivel az F1-es visszatérésre koncentrált – visszautasította mindezt…

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrarihoz szerződött Wehrlein és Hartley

Pascal Wehrlein mellett a Toro Rosso korábbi versenyzője, Brendon Hartley is a Ferrarinál folytatja pályafutását. A két egykori F1-es pilóta az olasz csapat szimulátorában dolgozhat majd.

Wehrlein az F1-es álmokat választotta a Forma-E helyett

A jelenleg még a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyző Pascal Wehrlein azért nem kapott hosszú távra szóló szerződést a Mercedestől a Forma-E-ben, mert a Forma-1-es visszatérés lebeg a szeme előtt – ezt mondta a HWA főnöke, Ulrich Fritz.

Friss hírek